Τραγωδία στη Μόρια: Φορτηγό παρέσυρε & σκότωσε 5χρονο αγοράκι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 15:32 Τραγωδία στη Μόρια: Φορτηγό παρέσυρε & σκότωσε 5χρονο αγοράκι

Η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει τις συνθήκες του τραγικού δυσυχήματος.

Ένα πεντάχρονο αγοράκι από το Αφγανιστάν έχασε τη ζωή του έξω από τη Μόρια, στην περιοχή του Αη Γιάννη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  οδηγός του φορτηγού βρίσκοταν μέσα στο χώρο επιχέιρησης στην περιοχή παραδίδοντας εμπόρευμα και όταν πήγε να στρίψει το όχημά του , πάτησε το χαρτόκουτο μέσα στο όποίο βρισκόταν το παιδάκι.

Το παιδάκι φαίνετα πως έπαιζε με το χαρτόκουτο.

Ο οδηγός οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστείας Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε τα εξής: 

"Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ατύχημα.

Ένα 5χρονο αγοράκι νεκρό πριν λίγο έξω από τον καταυλισμό της Μόριας. Έπαιζε σε χαρτόκουτο και το πάτησε φορτηγάκι...

Όταν έχεις 12.000 άτομα σε χώρο για 3.000, ο θάνατος παραμονεύει παντού και με κάθε τρόπο. Μπορεί να έρθει έτσι μπορεί να έρθει αλλιώς, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του θανάτου πάντως.

Κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τυχαίο περιστατικό για τον θάνατο αυτόν. Τα παιδιά

Και κάτι σημαντικό. Πριν δύο βδομάδες περίπου, έκλεισε δίπλα από το ΚΥΤ της Μόριας, ο μόνος χώρος για δημιουργική απασχόληση παιδιών (που είναι περίπου το 1/3 του πληθυσμού της Μόριας) όπου τα παιδάκια με τις μαμάδες τους μπορούσαν να περνάνε τις ατελείωτες ώρες που τους έχει επιφυλάξει η μοίρα, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις μας στην Λέσβο. Έκλεισε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για παραλέιψεις υγειονομικού χαρακτήρα, λες και δίπλα στο ΚΥΤ δεν υπάρχουν "προβληματάκια". Ιδού και το σχετικό ρεπορτάζ https://tvxs.gr/…/moria-kleinoyn-ton-monadiko-xoro-poy-edin…

Κάποιοι θα πουν ότι είναι τυχαίο, μπορεί να συμβεί και στο κέντρο της Αθήνας και θα βάλουν βαθιά το κεφάλι τους στην άμμο.

Μέχρι τους επόμενους νεκρούς". 

πηγή: theoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση