Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 19:08 Στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο!

"Κλείδωσε" η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Αθήνα. Η ατζέντα των συζητήσεων του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο αρχηγός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο, αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα την επόμενη βδομάδα, στο πλαίσιο ταξιδιού του στην Ευρώπη.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Πομπέο θα επισκεφθεί Ιταλία, Βατικανό, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και Ελλάδα.

Στην Αθήνα, που θα είναι ο τελευταίος σταθμός του ταξιδιού του, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο της ΕΡΤ, η επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί 4-6 Οκτωβρίου.

Πομπέο στην Αθήνα: Η ατζέντα των συζητήσεων

Στις συζητήσεις που θα έχει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στην Αθήνα επί τάπητος αναμένεται να τεθεί η πολύπλευρη αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Έμφαση θα δοθεί στην ανανέωση της σύμβασης για χρήση της Βάσης της Σούδας, τη συνεχιζόμενη χρήση της Λάρισας για αποστολές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, και τη χρήση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια, θα αρχίσουν οι επαφές για τον δεύτερο γύρο του ελληνοαμερικανικού Στρατηγικού Διαλόγου, ο οποίος άρχισε τον περσινό Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο του διαλόγου θα συζητηθούν περιφερειακά θέματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται η συμπεριφορά της Τουρκίας, η διμερής συνεργασία για επενδύσεις, στο εμπόριο, στην ενέργεια και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

πηγή: newsit.gr