Thomas Cook: Φεύγουν την Παρασκευή οι τελευταίοι τουρίστες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 19:40 Thomas Cook: Φεύγουν την Παρασκευή οι τελευταίοι τουρίστες

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουν επαναπατριστεί και οι τελευταίοι αλλοδαποί τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί στη χώρα μας λόγω της κατάρρευσης της Thomas Hooke.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Φραγγίδη.

Ο κ. Κόνσολας επανέλαβε ότι στη χώρα μας βρίσκονταν 50.000 επισκέπτες όταν η εταιρία χρεοκόπησε. Είπε ότι βρίσκονταν σε 13 προορισμούς και ενημέρωσε ο επαναπατρισμός του θα έχει ολοκληρωθεί στις 4 Οκτωβρίου.

Ανέφερε για παράδειγμα ότι από τους 1500 και πλέον τουρίστες που βρίσκονταν στο νότιο Αιγαίο έχουν απομείνει περί τους 928.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι πάνω από 1000 εργαζόμενοι απασχολούνταν σε τουριστικές επιχειρήσεις που συνεργάζονταν αποκλειστικά με την  Thomas Hooke.

Είπε ότι το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με άλλα υπουργεία έδωσε τη δυνατότητα επιδότησης θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Επίσης το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την μείωση του αριθμού των ενσήμων, την επέκταση της καταβολής επιδόματος ανεργίας κατά ένα μήνα, την αναστολή για έξι μήνες της καταβολής του ΦΠΑ. Ο κ. Κόνσολας εξήγησε ότι η αναστολή αυτή ισχύει για επιχειρήσεις που είχαν τζίρο που σχετίζονταν με την Thomas Hooke πάνω από 25%.​

 πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση