Νέες αφίξεις προσφύγων στη Ρόδο - 61 διασώθηκαν στη Μεσσηνία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 14:07 Νέες αφίξεις προσφύγων στη Ρόδο - 61 διασώθηκαν στη Μεσσηνία

Αμείωτη συνεχίζεται η άφιξη προσφύγων και μεταναστών στα Δωδεκάνησα από τα απέναντι τουρκικά παράλια. 

Μόλις σήμερα Παρασκευή, από τα μεσάνυκτα έως το πρωί, έφθασαν στο νησί της Κω, έξι βάρκες που αποβίβασαν συνολικά 57 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι περιοχές στις οποίες αποβιβάστηκαν ήταν η Αμμόγλωσσα και το Σκανδάρι. Αρχικά έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα μια βάρκα με 10 άτομα, στην συνέχεια ακόμη μια με 9, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο με 8 και 9 μετανάστες και πρόσφυγες αντίστοιχα. Μετά τις 07:00 το πρωί στο νησί της Κω έφτασαν ακόμη δύο βάρκες με 11 και 10 άτομα.

Εκτός από την Κω το πρωί αφίχθησαν στο Φαρμακονήσι άλλοι 40 πρόσφυγες και μετανάστες.

Εξίσου σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Σύμη, όπου έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών που φθάνει τα 500 άτομα. Ήδη υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες δεδομένου ότι δεν υπάρχουν χώροι για την φιλοξενία τους και οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν κατασκηνώσει σε διάφορους χώρους.

Επιπλέον, παραπλέοντα σκάφη περισυνέλεξαν 61 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν το πρωί σε ιστιοφόρο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Σαπιέντζας Μεσσηνίας.

Δύο άτομα παρελήφθησαν από δεξαμενόπλοιο και μεταφέρονται στον Πειραιά, ενώ οι άλλοι 59 από φορτηγό πλοίο και μεταφέρονται στο λιμάνι της Καλαμάτας.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση