Πέτρος Τατσόπουλος: Αυτό είναι το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν του Ιπποκρατείου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 16:48 Πέτρος Τατσόπουλος: Αυτό είναι το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν του Ιπποκρατείου

Αισιόδοξες και σήμερα οι ειδήσεις από το Ιπποκράτειο, καθώς το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν ενημερώνει ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος βγήκε από τη μονάδα καρδιοχειρουργικής ανάνηψης, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Τρίτη (1.10.2019), όταν υποβλήθηκε στη σοβαρή καρδιολογική επέμβαση.

Διαβάστε το ιατρικό ανακοινωθέν που επιβεβαιώνει ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος κερδίζει βήμα – βήμα την μάχη για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του:

«Ο ασθενής εξήλθε από την Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, σήμερα και ώρα 12.15 και νοσηλεύεται σε θάλαμο νοσηλείας, συνεχίζει να παρακολουθείται επισταμένως και βαίνει βελτιούμενος», αναφέρει μεταξύ άλλων το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 59χρονο συγγραφέα και πρώην βουλευτή.

«Σχετικά με την πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, που χειρουργήθηκε επειγόντως την 1.10.19 για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ενημερώνουμε ότι:

Ο ασθενής εξήλθε από την Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, σήμερα (σ.σ. 4.10.2019) και ώρα 12.15 και νοσηλεύεται σε θάλαμο νοσηλείας, συνεχίζει να παρακολουθείται επισταμένως και βαίνει βελτιούμενος.

Νεώτερη ανακοίνωση θα εκδοθεί σε κάθε μεταβολή της κατάστασης», αναφέρεται στο ανακοινωθέν του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Τατσόπουλος: Το χρονικό της περιπέτειάς του

Ο Πέτρος Τατσόπουλος εισήχθη εσπευσμένα το χειρουργείο την περασμένη Τρίτη, όταν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε εκπομπή του Alpha αισθάνθηκε έναν οξύ πόνο στο στήθος και κατέρρευσε.

Μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο όπου αμέσως μπήκε στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε κρίσιμη επέμβαση για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος παραμένει σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση και διανύει το τρίτο 24ωρο εκτός μηχανικής υποστήριξης.

Ο πρώην βουλευτής μιλούσε για το προσφυγικό στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής», του Alpha και αφού πήρε τον λόγο ο Δημήτρης Βίτσας, λίγο πριν τις διαφημίσεις, ο κ. Τατσόπουλος ζήτησε να αποχωρήσει.

Δείτε το βίντεο:

Τι είναι το διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής που υπέστη ο Πέτρος Τατσόπουλος

Πρόκειται για πολύ σοβαρή περίπτωση καρδιακής νόσου, η οποία χρήζει άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Γι’ αυτό και ο Πέτρος Τατσόπουλος εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Μάλιστα, οι γιατροί σχολίαζαν ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος μέσα στην ατυχία του ήταν «τυχερός που αυτό του συνέβη στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής και υπήρξε άμεση κινητοποίηση και μεταφορά του στο νοσοκομείο».

Είναι γνωστό, ότι το ανεύρυσμα διαγιγνώσκεται κατά κανόνα «τυχαία» στο πλαίσιο μαγνητικής/αξονικής τομογραφίας καθώς δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Γι’ αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μοιραία κατάληξη.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση