Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρούτσης: Βόμβες μετά την απόφαση του ΣτΕ! «Οι επιστροφές θα γίνουν στο ακέραιο»!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 21:51 Βρούτσης: Βόμβες μετά την απόφαση του ΣτΕ! «Οι επιστροφές θα γίνουν στο ακέραιο»!

Η απόφαση του ΣτΕ για αναδρομικά και συντάξεις φέρνει τα πάνω - κάτω, όπως παραδέχεται ο Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός Εργασίας, εμφανίστηκε κατηγορηματικός λέγοντας πως η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα τις αποφάσεις του ΣτΕ. "Ό, τι κριθεί από το ΣτΕ σε επίπεδο επιστροφών, θα το αποδώσουμε στο σύνολό του και στο ακέραιο". Δείτε σε βίντεο όλα όσα είπε ο υπουργός που φέρνουν το... χαμόγελο στα χείλη των συνταξιούχων.

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, 04.10.2019, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος «έβγαλε»… πολλές ειδήσεις μετά την απόφαση – βόμβα του ΣτΕ για τις συντάξεις και τα αναδρομικά.

«Τα περιμέναμε όλα αυτά», είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο υπουργός, για να συνεχίσει: «Γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια, ακριβώς ασκούσαμε κριτική και έντονη κριτική στο νόμο Κατρούγκαλου, ακριβώς στα σημεία που σήμερα το ΣτΕ έρχεται και κάνει τις παρεμβάσεις του και μιλά για αντισυνταγματικότητα».

Ο υπουργός, κλήθηκε γρήγορα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού να απαντήσει στο ερώτημα που… όλοι έχουν από την ώρα που έγινε γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και συγκεκριμένα πως εφόσον με την απόφαση αυτή, η σημερινή κυβέρνηση είναι δεσμευμένη να μην επαναλάβει αυτά που έκανε η προηγούμενη, τότε αυτό σημαίνει πως έρχονται αυξήσεις στις συντάξεις και μειώσεις στις εισφορές;

Ο Γιάννης Βρούτσης απάντησε: «Αυτό το οποίο σημαίνει, είναι ότι πάνω στις ράγες των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, θα οικοδομήσουμε ένα ασφαλιστικό ελκυστικό, ανταποδοτικό και βιώσιμο. Ξέρουμε τον τρόπο, έχουμε ασκήσει κριτ8κή ακριβώς στα σημεία του Νόμου στα οποία κρίνεται αντισυνταγματικός, όπως για παράδειγμα το θέμα της ανταποδοτικότητας… Τρία ολόκληρα χρόνια ως βουλευτής της ΝΔ ασκούσα κριτική στην ανταποδοτικότητα. Ήταν παράλογο. Ασκούσαμε κριτική στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών…».

Κληθείς να… γίνει πιο συγκεκριμένος, τόνισε: «Η απάντηση είναι ότι με βάση τις παρατηρήσεις και τις αποφάσεις του ΣτΕ που περιμένουμε να δούμε στην τελική τους μορφή, είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι να χτίσουμε αυτόν τον καινούριο Νόμο, ο οποίος ακριβώς θα παρεμβαίνει στα σημεία που περιέγραψα πριν. Αυτό θα επιφέρει την Δικαιοσύνη και θα τελειώσουμε μια για πάντα με αμφισβητήσεις και αγωνίες».

Όταν ο Βρούτσης «λύθηκε», είχε… βόμβες!

«Να περιμένουν οι συνταξιούχοι θετικές και διορθωτικές παρεμβάσεις;» επέμεινε η Σία Κοσιώνη, με τον Γιάννη Βρούτση να γίνεται πια περισσότερο ξεκάθαρος: «Εννοείται. Όλο αυτό το πλέγμα που σας περιγράφω, είναι όχι απλώς θετικές παρεμβάσεις, είναι κομβικές παρεμβάσεις στον ασφαλιστικό Νόμο. Θα αλλάξει δομικά το σύστημα του ασφαλιστικού Νόμου στη χώρα μας«.

Ο κ. Βρούτσης αποκάλυψε πως το νομοσχέδιο δεν είναι απολύτως έτοιμο, αλλά η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη. Όσο για το πότε θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο, εκτίμησε πως αυτό θα γίνει «πάρα πολύ σύντομα«.

Για να συνεχίσει: «Θα συμμορφωθούμε απόλυτα με τις αποφάσεις του ΣτΕ και το χρονικό ορίζοντα που απαιτεί. Θα μου επιτρέψετε όμως να πω κάτι στους συνταξιούχους που μας βλέπουν. Θέλω να κάνω μία έκκληση προς όλους:

Πρώτον να μην ανησυχούν.

Δεύτερον να αισθάνονται απόλυτα καθησυχασμένοι ότι αυτή η κυβέρνηση ό, τι κριθεί από το ΣτΕ σε επίπεδο επιστροφών, θα το αποδώσουμε στο σύνολό του και στο ακέραιο«.

Όσο για το αν αυτές οι εξελίξεις φέρνουν κοστολογικά «αγκάθια» στον… συνάδελφό του και υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος ετοιμάζεται να καταθέσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο κ. Βρούτσης επέμεινε πως πρέπει να περιμένουμε για να δούμε ακριβώς τι αναφέρουν οι αποφάσεις του ΣτΕ.

«Επαναλαμβάνω και πάλι ότι θα αποκαταστήσουμε την Δικαιοσύνη στη βάση των αποφάσεων της Δικαιοσύνης. Αυτό που υπήρχε μέχρι τώρα θα αλλάξει. Και θα διατηρήσουμε την δημοσιονομική ισορροπία στο ασφαλιστικό σύστημα, γι’ αυτό λέω και τη λέξη «βιώσιμο». Μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο, πιο αποδοτικό, πιο αποτελεσματικό. Και να ξέρετε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι που σήμερα κρίνεται αντισυνταγματικό αυτό από το Ανώτατο Δικαστήριο, δηλαδή οι εισφορές τους, θα έρχονται και θα αποδίδουνε περισσότερα και καλύτερα.».

Δείτε όλα όσα είπε ο Γιάννης Βρούτσης

πηγή: newsit.gr