Κλοπή με... κοσμοπολίτικο «άρωμα»: Το συλλεκτικό ρολόι των 230.000 ευρώ και η διαδρομή Μόντε Κάρλο-Λονδίνο-Κολωνάκι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 19:16 Κλοπή με... κοσμοπολίτικο «άρωμα»: Το συλλεκτικό ρολόι των 230.000 ευρώ και η διαδρομή Μόντε Κάρλο-Λονδίνο-Κολωνάκι
ο συλλεκτικό Audemars Piguet των 230.000 ευρώ που είχε κλαπεί από το Μονακό, ο Αθηναίος κλεπταποδόχος που το έβγαλε στο σφυρί και το ραντεβού στο Κολωνάκι με το θύμα που παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής αποτελούν τα βασικά μέρη μιας υπόθεσης που θυμίζει αστυνομική νουβέλα, με το φινάλε να γράφεται στα κρατητήρια της Ασφάλειας
 
Κομβικό ρόλο στην εξιχνίαση της περίεργης αυτής υπόθεσης με το έντονα κοσμοπολίτικο στοιχείο, διαδραματίζει Κολωνακιώτης καταστηματάρχης που γνώριζε τον Έλληνα επιχειρηματία που ζει στο Μονακό και τον κλεπταποδόχο πωλητή, με αποτέλεσμα να τους φέρει σε επαφή και να λυθεί το μυστήριο.

Το συλλεκτικό ρολόι έφερε πάνω σειριακό αριθμό, με αποτέλεσμα να διαθέτει ταυτότητα και ιδιοκτήτη. Έτσι, στην περίπτωση αγοραπωλησίας πρέπει και οι δύο πλευρές να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν την απόκτησή του. Διαφορετικά, όταν δεν υπάρχουν τα παραστατικά, μπαίνει στη λίστα των κλεμμένων, με αποτέλεσμα όποιος το κατέχει, χωρίς να είναι σε θέση να το δικαιολογήσει, αυτομάτως καθίσταται ύποπτος και συλλαμβάνεται. Όπως συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δηλαδή...

Μόντε Κάρλο - Λονδίνο - Κολωνάκι
 
Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δυόμισι χρόνια, την άνοιξη του 2017. Ο 31χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των πολυτελών σκαφών και μοιράζει τη ζωή του σε Αθήνα και Μονακό χάνει κάτω από περίεργες συνθήκες ένα συλλεκτικό ρολόι Audemars Piguet, του οποίου η αξία ως second hand ξεπερνά τις 230.000 ευρώ και το οποίο το είχε κλειδώσει στο σπίτι του αδερφού του στο Μόντε Κάρλο. Αν και η κλοπή δηλώνεται, εντούτοις δεν καταφέρνει να βγάλει άκρη, μέχρι τη στιγμή που ένας γνωστός καταστηματάρχης του Κολωνακίου και στενός του φίλος, του τηλεφωνεί και τον ενημερώνει ότι πιθανότατα έχει βρεθεί η άκρη και ο θησαυρός από το Μονακό έχει βρεθεί, χωρίς όμως να είναι απόλυτα βέβαιος.

Όπως του αφηγήθηκε, ένας γνωστός του 45χρονος επιχειρηματίας του αποκάλυψε ότι ένας 56χρονος γνωστός Αθηναίος έχει βγάλει στο σφυρί και ψάχνει αγοραστή για ένα ρολόι το οποίο μοιάζει καταπληκτικά με αυτό που κάποιοι είχαν “ξαφρίσει” πριν δύο χρόνια από το πριγκιπάτο.
 

Έτσι, αυτό που έμενε, ήταν να κλειστεί ραντεβού, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι το ρολόι αυτό που... είχε βγει στη γύρα, ήταν το κλεμμένο. Η συνάντηση για να γίνει το deal, ορίστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου στο Κολωνάκι έξω από το κατάστημα του “επιχειρηματία-ντετέκτιβ” που έφερε σε επαφή τις δύο πλευρές. Μάλιστα, ο ίδιος άνθρωπος, είχε ενημερώσει και την Αστυνομία έτσι ώστε αν κάτι πήγαινε στραβά να επέμβει. Και τελικά το ένστικτό του δεν τον διέψευσε.

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 15:40. Ο 38χρονος καταστηματάρχης-ντετέκτιβ μαζί με τον 45χρονο επιχειρηματία φίλο του και τον 31χρονο κάτοχο του κλεμμένου Audemars περίμεναν να φανεί ο 56χρονος πωλητής για να τσεκάρουν το ρολόι. Μόλις, τον είδαν να κατηφορίζει την Κανάρη, να τους πλησιάζει και να βγάζει το Audemars Piguet, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να διαπιστώσουν αν ο σειριακός αριθμός ήταν ίδιος με αυτόν του κλεμμένου. Και έμειναν εμβρόντητοι όταν είδαν πως επρόκειτο για το ίδιο ρολόι που είχε κάνει φτερά από την πολυτελή κατοικία του Μοντε Κάρλο το 2017. Όταν τον ρώτησαν που το είχε βρει, ο 56χρονος αποκρίθηκε ότι το είχε αγοράσει το 2018 από το Λονδίνο.

Όμως το γεγονός ότι δεν μπορούσε να δικαιολογήσει με παραστατικά την αγορά, έκανε τους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν διακριτικά τη συνάντηση των τεσσάρων ανδρών να παρέμβουν, να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στο Α.Τ Συντάγματος.

Εκεί μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο 31χρονος επιχειρηματίας και κάτοχος του ρολογιού, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου αφέθη ελεύθερος μετά από δικάσιμο που ορίστηκε.

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση