Καθηγήτρια πανεπιστημίου ξεψύχησε στο ασθενοφόρο γιατί η καρδιοχειρουργική ήταν… 320 χλμ. μακριά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 10:58 Καθηγήτρια πανεπιστημίου ξεψύχησε στο ασθενοφόρο γιατί η καρδιοχειρουργική ήταν… 320 χλμ. μακριά
«Το Κράτος έχει βολευτεί με αυτήν την κατάσταση, γιατί έτσι γλιτώνει χρήματα»

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 52 ετών άφησε μια καθηγήτρια πανεπιστημίου, η οποία πέθανε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στην Αρχαία Ολυμπία, ωστόσο λόγω μη ύπαρξης καρδιοχειρουργικής κλινικής στην Πελοπόννησο, χρειάστηκε να μεταφερθεί στα Ιωάννινα, περίπου 320 χιλιόμετρα μακριά.

Για το θέμα μίλησε στο Open ο Δημήτρης Ζιαζιάς, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, ο οποίος είπε: «Είναι ένα περιστατικό θλιβερό και εξοργιστικό. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της κατάστασης που βιώνουμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια και στην Πάτρα και στην Αχαΐα και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, καθώς δεν υπάρχει καρδιοχειρουργική κλινική που να λειτουργεί».

Όπως ανέφερε: «Οι άνθρωποι πάνε στο κοντινότερο νοσοκομείο που εφημερεύει, δηλαδή είτε στα Γιάννενα είναι αυτό, είτε σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας. Το νοσοκομείο στο Ρίο δεν έχει καρδιοχειρουργική κλινική».

Με τον ίδιο να σημειώνει πως «ο χρόνος παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο στις καρδιακές παθήσεις» λέει ο Δημήτρης Ζιάζιας, για να προσθέσει ότι «δεν έχει υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια για να λειτουργήσει ξανά, δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα και ουσιαστικά υφίσταται ένας φαύλος κύκλος».

Ο κ. Ζιαζιάς αποκάλυψε: «Υπάρχουν και άλλα περιστατικά που κατέληξαν στον δρόμο, όπως αυτή η γυναίκα και δυστυχώς είναι αρκετά», για να καταγγείλει ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Τέλος, κατήγγειλε ότι «είναι αρκετά δύσκολο να ξανά ανοίξει, γιατί υπάρχουν συμφέροντα που την κρατούν κλειστή. Και το Κράτος έχει βολευτεί με αυτήν την κατάσταση, γιατί έτσι γλιτώνει χρήματα, επειδή έτσι λειτουργεί η κατάσταση στον χώρο της Υγείας». Ενώ πρόσθεσε πως με αυτήν την κατάσταση «πλουτίζουν οι ιδιωτικές κλινικές».

Δείτε το βίντεο:

πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση