Ποινή ισόβιας κάθειρξης στους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 18:36 Ποινή ισόβιας κάθειρξης στους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι δράστες της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πριν από δύο χρόνια μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια.

Τακτικοί και λαϊκοί δικαστές του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου της Αθήνας, μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία δέθηκαν ομόφωνα ότι οι Αλβανοί κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, Κλοντιάν Λεκοτσάϊ και Όλντι Ντούλτσε έδωσαν εντολή στον Ιμραχήμ Μπραχιμάη και σε έναν ακόμα συνεργό του που φυγοδικεί να εκτελέσουν εν ψυχρώ τον γνωστό ποινικολόγο, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στον εντολέα του Ζαφειρόπουλου, Άρη Φλώρο για να του αποσπάσουν χρήματα.

Στον φυσικό αυτουργό της ανθρωποκτονίας Ιμπραχίμ Μπραχιμάη οι δικαστές εκτός από τα ισόβια, επέβαλαν και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών για τη διάπραξη δύο ληστειών καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να αποτελεί μία δικαίωση στη μνήμη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αλλά ο ίδιος θα συνεχίσει να λείπει από την ζωή των δικών του ανθρώπων.

Μετά την έκδοση της απόφασης η χήρα του δολοφονημένου δικηγόρου Βίκυ Ζαφειροπούλου, ευχαρίστησε σε δηλώσεις της την «ελληνική δικαιοσύνη και τους ενόρκους. Δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω το Μιχάλη» όπως είπε.

Πηγή: dikastiko

Προσαρμοσμένη αναζήτηση