Novartis: Καταγγέλλει πιέσεις ο ένας προστατευόμενος μάρτυρας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 09:22 Novartis: Καταγγέλλει πιέσεις ο ένας προστατευόμενος μάρτυρας

Νέα τροπή παίρνει η πολύκροτη υπόθεση με όσα αναφέρει ο προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης.

Ο Νίκος Μανιαδάκης, ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, αποκαλύπτοντας ότι δέχεται απειλές και ότι πιέστηκε προκειμένου να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.

Τον γνωρίσαμε ως προστατευόμενο μάρτυρα Αναστασίου, όταν τον Φεβρουάριο του 2018 έφθασε η δικογραφία Νοβάρτις στην Βουλή. Δέκα μήνες αργότερα ο μάρτυρας είχε γίνει κατηγορούμενος με το πραγματικό του όνομα: Ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης είναι σήμερα κατηγορούμενος για την υπόθεση στην οποία είχε συμβάλει ως μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος.

«Ξεκίνησε μια διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων κι επίμονων πιέσεων προς το πρόσωπο μου προκειμένου να μοιραστώ με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Μανιαδάκης.

Ο κ. Μανιαδάκης υπογράμμισε πως δεν έχει καταθέσει κάτι σε βάρος πολιτικών προσώπων σε κάθε περίπτωση ωστόσο ερωτήθηκε και ξεκαθάρισε αναφορικά με τις σχέσεις που είχε με αυτά.

"Πολλές φορές έγραψα τεχνικά κείμενα προκειμένου να εξηγήσω υπουργικές αποφάσεις και δεν αναφέρθηκα σε πολιτικά πρόσωπα." τόνισε.

Επιβεβαίωσε ότι είχε μιλήσει στον κ. Στουρνάρα σχετικά με τις πιέσεις που δεχόταν να καταθέσει εναντίον του προσθέτοντας πως ένιωθε φόβο να ακολουθήσει την συμβουλή του για καταγγελία των πιέσεων που δεχόταν.
Όπως ανέφερε μάλιστα παρακολουθούταν συνεχώς.

"Το έβλεπα", είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας πως φοβόταν για την ζωή της οικογένειας και των παιδιών του.
Παράλληλα πρόσθεσε πως τον είχαν πλησιάσει πράκτορες του FBI, εισαγγελικές αρχές, άλλα και κυκλώματα μέσω δικηγόρων.

" Αισθάνθηκα ένας άνθρωπος ευάλωτος στη μέση ενός μεγάλου σκανδάλου", τόνισε ενώ παραδέχτηκε πως ακόμη και τώρα νιώθει φόβο.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση