«Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ζει στην καρδιά όσων είχαν το προνόμιο να τον γνωρίσουν»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 16:35 «Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ζει στην καρδιά όσων είχαν το προνόμιο να τον γνωρίσουν»

Δήλωση της οικογένειας του αδικοχαμένου ποινικολόγου μια ημέρα μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

Μια ημέρα μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, το οποίο καταδίκασε σε ισόβια τους τρεις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οικογένεια του με μια δήλωση της έρχεται να ευχαριστήσει όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό της και να μιλήσει για την απώλεια της.

«Η Απόφαση μας γεμίζει ανακούφιση, αν και δεν φέρνει φυσικά πίσω τον άνθρωπό μας. Συγχρόνως στέλνει το ισχυρό μήνυμα ότι η Δικαιοσύνη αποδίδεται και σε αυτή τη ζωή» αναφέρει η οικογένεια του αδικοχαμένου ποινικολόγου συμπληρώνοντας : «Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ζει στην καρδιά όσων είχαν το προνόμιο να τον γνωρίσουν. Η παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του από τη Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ένα αναμμένο κερί στη μνήμη του».

Ολόκληρη η δήλωση της οικογένειας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει ως εξής:

Η απώλεια του Μιχάλη μας πριν από δύο χρόνια, με βίαιο, απάνθρωπο και κακουργηματικό τρόπο, δημιούργησε στις ζωές όλων μας ένα κενό που δεν θα κλείσει ποτέ.

Ο Μιχάλης ζει πλέον στη καρδιά και στην μνήμη μας. Από εκεί δεν θα μπορέσουν να τον απομακρύνουν ποτέ οι σφαίρες των δολοφόνων και των εντολέων τους, που τιμώρησε παραδειγματικά η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Απόφαση μας γεμίζει ανακούφιση, αν και δεν φέρνει φυσικά πίσω τον άνθρωπό μας. Συγχρόνως στέλνει το ισχυρό μήνυμα ότι η Δικαιοσύνη αποδίδεται και σε αυτή τη ζωή.

Ευχαριστήσουμε τους δικαστές και τους ενόρκους που στάθηκαν όρθιοι απέναντι σε χυδαίες απειλές και σε προσπάθειες τρομοκράτησης.

Τους δικηγόρους  που υπερασπίστηκαν τη μνήμη του Μιχάλη, χωρίς να λυγίσουν απέναντι σε αμετανόητους εγκληματίες. Η ευγνωμοσύνη και οι ευχές της οικογένειάς μας θα συνοδεύουν πάντα την Ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ, τον πρ. Πρόεδρο του Δ.Σ.Α. Βασίλη Αλεξανδρή, τον Υπουργό Μάκη Βορίδη και την στενή συνεργάτη του Μιχάλη, Αναστασία Αποστολοπούλου .

Την Ελληνική Αστυνομία και όλες τις υπηρεσίες που συνέδραμαν στην διαλεύκανση της υπόθεσης και την σύλληψη του δολοφόνου.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διακριτικότητα με την οποία αντιμετώπισαν τη ακροαματική διαδικασία καθώς και για τον σεβασμό που επέδειξαν στην μνήμη του Μιχάλη μας αλλά και συνολικά απέναντι στο μεγάλο οικογενειακό μας πένθος.

Και, προπαντός, τους φίλους, τους συγγενείς και τους τόσους συμπολίτες μας, που μας προσέφεραν λόγια παρηγοριάς και στήριξης σε στιγμές που τα χρειαζόμασταν πολύ.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση