Στα χέρια των ανθρώπων της ΕΥΠ κατάλογος με τα στοιχεία Τζιχαντιστών

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 00:16 Στα χέρια των ανθρώπων της ΕΥΠ κατάλογος με τα στοιχεία Τζιχαντιστών

Τρόμος επικρατεί στον δυτικό κόσμο από ενδεχόμενη εισβολή Τζιχαντιστών που θα αφεθούν ελεύθεροι από τη Συρία. Η εμμονή του αρχηγού τους Αλ Μπαγκντάτι να τους καταγράφει αποδείχθηκε «λίρα εκατό» για τις Μυστικές Υπηρεσίες της Δύσης. Έχουν στα χέρια τους όχι μόνο τα «δελτία» των μαχητών του «Ισλαμικού Στρατού» αλλά και τις φωτογραφίες τους. Ένας τέτοιος κατάλογος έχει φτάσει και στα χέρια της ΕΥΠ. Στα κέντρα υποδοχής μεταναστών γίνεται έλεγχος από εξειδικευμένο προσωπικό για τον εντοπισμό Τζιχαντιστών.

Ένα σημαντικό «εργαλείο» έχουν στα χέρια τους οι Μυστικές Υπηρεσίες της Ευρώπης, ανάμεσα τους και η ελληνική (ΕΥΠ), όσον αφορά στην αντιμετώπιση των εν υπνώσει πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Αυτό το εργαλείο δεν είναι άλλο από τους καταλόγους Τζιχαντιστών που έπεσαν στα χέρια της Κουρδικής Πολιτοφυλακής και των Αμερικανών πρώην (;) συμμάχων τους, όταν κατέλαβαν την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους την Ράκα.

Η γραφειοκρατία του «Ισλαμικού Κράτους» και η εμμονή του αρχηγού τους Αλ Μπαγκντάτι να γνωρίζει τα πάντα και να καταγράφονται τα πάντα, αποδείχθηκε «λίρα εκατό» για τις Μυστικές Υπηρεσίες της Δύσης, καθώς πλέον γνωρίζουν τους μαχητές του ISIS, απλά γιατί έχουν στα χέρια τους τα «δελτία» των μαχητών του «Ισλαμικού Στρατού» αλλά και τις φωτογραφίες τους.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τις Μυστικές υπηρεσίες της Δύσης είναι οι Ευρωπαίοι Μουσουλμάνοι που πολέμησαν στις τάξης του «Ισλαμικού Κράτους» και πλέον είναι σε θέση να επιστρέψουν στην «Γηραιά Ήπειρο», προφανώς με προθέσεις όχι αγαθές, ακολουθώντας τις διαταγές του αρχηγού τους Αλ Μπαγκντάτι, ο  οποίος τους κάλεσε, έπειτα από την κατάρρευση του ISIS, να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και να μεταφέρουν τον «τρόμο έξω από τις πόρτες των απίστων».

Εξειδικευμένο προσωπικό για αναγνώριση τζιχαντιστών στα κέντρα υποδοχής

Ένας τέτοιος κατάλογος λοιπόν έφτασε και στα χέρια των στελεχών της ΕΥΠ αλλά και στους αρμόδιου Τμήματος Διεθνούς τρομοκρατίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και πλέον αποτελεί ένα σοβαρό μπούσουλα για τα κλιμάκια των ειδικών υπηρεσιών και της ΕΥΠ, που έχουν «φυτέψει» μάτια και αυτιά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δέχονται άλλωστε τον μεγαλύτερο όγκο των μεταναστευτικών ροών.

Πλέον και έπειτα από την επίθεση των τουρκικών δυνάμεων στην βορειοανατολική Συρία, πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν ανοιχτά φόβους για «εισβολή» Τζιχαντιστών στην Δύση, καθώς κατά το παρελθόν και μάλιστα το πρόσφατο, η Τουρκία είχε κατηγορηθεί πως διατηρούσε στενές επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη του ISIS.

Για το λόγο αυτό τα στελέχη της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής έχουν φροντίσει στα κέντρα υποδοχής μεταναστών να υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο πραγματοποιεί ενδελεχείς ελέγχους και μάλιστα με ειδικό λογισμικό, στα στοιχεία των μεταναστών και στα έγγραφα που παρουσιάζουν.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση