Βρήκαν το ληστή στο πορτ μπαγκάζ αγκαλιά με το χρηματοκιβώτιο!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 18:11 Βρήκαν το ληστή στο πορτ μπαγκάζ αγκαλιά με το χρηματοκιβώτιο!

Κατά την διάρκεια της καταδίωξης οι ληστές «ψέκαζαν» με πυροσβεστήρες τους αστυνομικούς για να τους τυφλώσουν -  Γιατί ο ληστής βρισκόταν στο πορτ μπαγκάζ αγκαλιά με 13.000 ευρώ!

Στο πορτ μπαγκαζ κλεμμένου αυτοκινήτου, αγκαλιά με ένα μικρό χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε 13.000 ευρώ, βρέθηκε από τους Αστυνομικούς ένας από τους κακοποιούς της συμμορίας που ληστεύει επιχειρήσεις και αρπάζει χρηματοκιβώτια σε Αττική και Κορινθία.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο είναι πέρα για πέρα αληθινό το περιστατικό, το οποίο μάλιστα προκάλεσε έκπληξη ακόμα και στους ίδιους τους αστυνομικούς που δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ του κλεμμένου αυτοκινήτου και αντίκρισαν τον κακοποιό να τους… χαμογελά και να κρατά στην αγκαλιά του το μικρό μεταλλικό κουτί.

Λίγο πριν είχε προηγηθεί καταδίωξη των κακοποιών από ομάδες της ΟΠΚΕ και μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ στην περιοχή του Ασπροπύργου. Σε κάποια φάση της καταδίωξης, οι 4 κακοποιοί αντελήφθησαν πως δεν είναι δυνατόν να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό, την στιγμή μάλιστα που το όχημα τους είχε ακινητοποιηθεί σ’ ένα πρανές του δρόμου, λόγω της ταχύτητας που είχαν αναπτύξει, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τον συνεργό τους μέσα στο πορτ μπαγκάζ και να διαφύγουν πεζοί από την περιοχή.

Και δεν χώραγε και τον παράτησαν!

Βέβαια το ερώτημα είναι γιατί ο 31χρονος ομογενής από το πρώην «Ανατολικό Μπλοκ» βρέθηκε στο χώρο αποσκευών του κλεμμένου αυτοκινήτου και δεν κάθισε κανονικά στις θέσεις στην καμπίνα του οχήματος. Η απάντηση είναι απλή. Δεν χωρούσε! Έτσι αποφασίστηκε να «καθίσει» αγκαλιά με το χρηματοκιβώτιο στο χώρο αποσκευών του οχήματος, όπου και βρέθηκε τελικά από τους Αστυνομικούς.

Η ληστεία

Η συγκεκριμένη συμμορία, που αποτελεί συνέχεια της περιβόητης συμμορίας των χρηματοκιβωτίων που είχε εξαρθρωθεί το 2017 από την Ασφάλεια Αττικής, την περασμένη Πέμπτη έφτασε μέχρι τα ΣΕΑ Κορίνθου στο Σπαθοβούνι, όπου και απείλησε τον υπάλληλο του βενζινάδικου με όπλο και αφού του άρπαξαν όσο χρήματα είχε στο ταμείο, πήραν και το μικρό μεταλλικό κουτί που περιείχε 13.000 ευρώ και διέφυγαν από την περιοχή, με κατεύθυνση την Αθήνα.

Στα όρια του Νομού Κορινθίας με το Νομό Αττικής, οι άπληστοι κακοποιοί λήστεψαν κι άλλο ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Αστυνομία.

Λίγα λεπτά μετά οι αστυνομικοί εντόπισαν το κλεμμένο αυτοκίνητο με τους 4 επιβάτες να κινείται στο ύψος του Ασπροπύργου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άγρια καταδίωξη, στην οποία συμμετείχαν μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ, αλλά και Μονάδες της ΟΠΚΕ.

Ψέκαζαν τους αστυνομικούς με πυροσβεστήρες

Η καταδίωξη εξελίχθηκε στην περιοχή της Φυλής, με τους κακοποιούς να «ψεκάζουν» με πυροσβεστήρες τους Αστυνομικούς, σε μια προσπάθεια να τους τυφλώσουν προκειμένου να τους σταματήσουν από την καταδίωξη. Τελικά οι αστυνομικοί όχι μόνο κατάφεραν να αποφύγουν το «νέφος» του πυροσβεστήρα, αλλά να στριμώξουν κιόλας τους κακοποιούς, οι όποιοι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο τους με το συνεργό τους στο χώρο αποσκευών… αγκαλίτσα με το χρηματοκιβώτιο.

Το κόλπο με τους πυροσβεστήρες χρησιμοποίηση πυροσβεστήρα για την «τύφλωση» αστυνομικών που καταδιώκουν υπόπτους δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο.

Πρόκειται για μια μέθοδο και μάλιστα αποτελεσματική που συνάντησαν πρώτη φορά στην Δυτική Αττική μοτοσικλετιστές τις ομάδας ΔΙΑΣ που καταδίωκαν κακοποιούς Ρομά οι οποίοι τους ψέκασαν στο Μενίδι με πυροσβεστήρα και παρά λίγο ο οδηγός τις μοτοσυκλέτας, που προπορεύονταν στην καταδίωξη, να χάσει προς στιγμήν τον έλεγχο τις μηχανής. Ευτυχώς κατάφερε να την συγκρατήσει τελευταία στιγμή.

Την συγκεκριμένη μέθοδο άρχισαν να την χρησιμοποιούν οι κακοποιοί πριν από περίπου 6 μήνες, κατά κύριο λόγο στα Δυτικά Προάστια τις Αττικής, προκειμένου να ξεφεύγουν από τις καταδιώξεις των Αστυνομικών.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον τρεις Αστυνομικοί τις ΔΙΑΣ έχουν τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά, λόγω του «ψεκασμού» με πυροσβεστήρα κατά την διάρκεια καταδίωξης, καθώς ανατράπηκαν η μηχανές που επέβαιναν.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση