Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξελίξεις με την ψήφο των αποδήμων! «Ναι» της κυβέρνησης στην πρόταση του ΚΚΕ!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 19:57 Εξελίξεις με την ψήφο των αποδήμων! «Ναι» της κυβέρνησης στην πρόταση του ΚΚΕ!

Την πρόταση τεσσάρων σημείων για την ψήφο των αποδήμων απέστειλε η κυβέρνηση στα πολιτικά κόμματα και το τι περιλαμβάνει έχει... το δικό του ενδιαφέρον.

Το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στα κόμματα την τελική πρόταση για την ψήφο των αποδήμων και ζωτικά σημεία της πρότασης του ΚΚΕ γίνονται αποδεκτά.

Πρόκειται για τα 4 σημεία για τα οποία είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση διά του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής Επιτροπής την Τετάρτη, και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα.

Εξαρχής το newsit.gr ανέφερε πως το ΚΚΕ θα είχε ρόλο «ρυθμιστή» κι αυτό επιβεβαιώνεται, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα τέσσερα σημεία γίνονται δεκτές οι προϋποθέσεις που έθεσε το ΚΚΕ για την 30ετία και το ελληνικό ΑΦΜ.

Και μάλιστα χωρίς εξαιρέσεις, δηλαδή να ισχύσουν για όλους και όχι από εδώ και πέρα.

Επίσης, στο θέμα της επιστολικής ψήφου το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει μόνο κατ’ εξαίρεση επιστολική ψήφο (σ.σ. σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχουν πρεσβείες, προξενεία κλπ), ενώ αδιαπραγμάτευτο παραμένει το ζήτημα της προσμέτρησης της ψήφου των αποδήμων στο τελικό αποτέλεσμα, σημείο με το οποίο διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Περδικάρης.

πηγή: newsit.gr