Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους των Τραπεζών για «φρένο» στις χρεώσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 19:55 Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους των Τραπεζών για «φρένο» στις χρεώσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 13:30, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργος Χατζηνικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Bασίλης Ψάλτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εurobank, Φωκίων Καραβίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης και η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρούλα Απαλαγάκη.

Από την πλευρά της κυβέρνησης στη συνάντηση θα μετέχουν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαβός, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι τραπεζικές χρεώσεις, τα κόκκινα δάνεια, η ρευστότητα στην αγορά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τον τραπεζικό κλάδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους τραπεζίτες να μπει φρένο στις υπερβολικές χρεώσεις και προμήθειες συναλλαγών και υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη, είχε προαναγγείλει πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έως το τέλος της εβδομάδας: «Περιμένουμε να δούμε μειώσεις στις χρεώσεις και όχι αυξήσεις», είχε πει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φωτογραφίζοντας όσα θα πει ο πρωθυπουργός στους τραπεζίτες.

Αντικείμενο της συζήτησης, εξάλλου, αναμένεται ν’ αποτελέσει η πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει τη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, η οποία μειώνει το διοικητικό κόστος για τις τράπεζες.
 
πηγή: newsit.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση