Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά και η «Αχίλλειος πτέρνα» της κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 21:33 Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά και η «Αχίλλειος πτέρνα» της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση για τις 100 πρώτες ημέρες του κυβερνητικού έργου παρουσιάσε το δελτίο του ΣΚΑΪ.

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοιποίησε η Pulse, η κυβέρνηση παίρνει με διαφορά τον «καλύτερο βαθμό» στα φορολογικά (λόγω των ελαφρύνσεων και των εξαγγελιών για νέες ελαφρύνσεις), ακολουθούν η ασφάλεια και οι επενδύσεις, ενώ «Αχίλλειος πτέρνα» κρίνεται η διαχείριση του μεταναστευτικού.  Το 61% των ερωτωμένων συνολικά δηλώνει ότι «τα πράγματα πάνε καλά» το τελευταίο εξάμηνο.

Στην πρόθεση ψήφου η σφυγμομέτρηση καταδεικνύει παγίωση του προβαδίσματος της Νέας Δημοκρατίας. Η διαφορά παραμένει στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες με οριακή υποχώρηση (1%) του κυβερνώντος κόμματος (38,5%) αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (25%).

Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερό στο 6%, το ΚΚΕ 5% (έναντι 4,5%), η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 3,5% (3%), το ΜέΡΑ 25 παραμένει σταθερό στο 4%, η ΧΑ καταγράφει 1,5%, άλλο κόμμα δηλώνει το 4,5% των ερωτηθέντων (έναντι 5,5%).

Αυξημένο κατά 45% συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση είναι και το ποσοστό των πολιτών που κρίνει ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ μειωμένο είναι για τον Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό στο 26%.

Επίσης, συνολικά επτά στους δέκα πολίτες συμφωνούν με την ψήφο στους αποδήμους. 

 

Πηγή: ΣΚΑΙ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση