Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφισε εξαίρεση Τζανακόπουλου - Πολάκη η προανακριτική

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 19:56 Ψήφισε εξαίρεση Τζανακόπουλου - Πολάκη η προανακριτική

Η ψηφοφορία για την εξαίρεση των Τζανακόπουλου και Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση διακόπηκε μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Μετά τις σκληρές βολές μεταξύ πλειοψηφίας και αξιωματικής αντιπολίτευσης,  η ψηφοφορία για την εξαίρεση των Τζανακόπουλου και Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή για τη Novartis πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση διακόπηκε μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη για να ορισθουν τα δύο νέα μέλη της Επιτροπής. Με τη ΝΔ συνέπραξε το ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ ψηφισε κατά της εξαίρεσης, η Ελληνική Λύση παρών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετείχε στην ψηφοφορία. 

Σε δηλώσεις του μετά το περάς της συνεδρίασης, ο Παύλος Πολακης είπε ότι η ΝΔ το μόνο που επιθυμεί είναι η συγκάλυψη του σκανδάλου.

«Τι θα κάνουν θα φέρουν τη φρουρά και δεν θα μας επιτρέψουν να παραμείνουμε; Εμείς θα παραμείνουμε. Αυτοί έχουν το πρόβλημα δεν το έχουμε εμείς. Εμείς δηλώνουμε ότι αποχωρούμε διότι δεν τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να αποφασίζουν.  Και όσους νομικούς ακροβατισμούς και αν κάνουν να μην κάνουν επιλεκτική εφαρμογή του άρθρου 14, 15 και 16 του Ποινικού Κώδικα. Τα υπόλοιπα όπως λέει και ο συνάδελφος Ραγκούσης είναι χουντοεπιτροπές», είπε χαρακτηριστικά

 Κατά πληροφορίες πάντως η τελική απόφαση για το πώς θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση εξαίρεσης θα ληφθεί από το κόμμα και όχι ατομικά από τους εξαιρεθέντες.

Σημειώνεται είχαν προηγηθεί σκληρές κόντρες μεταξύ των μελών της Επιτροπής που ανήκουν στην πλειοψηφία και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτική ήταν η κόντρα μεταξύ του Γ. Ραγκούση από τον ΣΥΡΙΖΑ, του προέδρου της Επιτροπής και του Κ. Καραγκούνη από τη Νέα Δημοκρατία. 

Κατά πληροφορίες, η ένταση ξέσπασε με αφορμή κάποια έγγραφα που έφτασαν στην επιτροπή αλλά δεν μοιράστηκαν στα κόμματα. 

"Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. Ζητάμε έγγραφα και μας λέτε ότι θα αποφασίσει η πλειοψηφια αν θα τα παρουμε" φέρεται να είπε ο κ. Ραγκούσης με τον πρόεδρο της επιτροπής να απαντά: "Θα εφαρμόσω το άρθρο 160Α του Ποινικού Κώδικα αν χρειαστεί (σ.σ. για διατάραξη συνεδριάσεων Επιτροπής Βουλής - προβλέπει φυλάκιση εως 3 έτη ή χρηματική ποινη)"

"Θα οδηγήσετε ενώπιον του Δικαστηρίου βουλευτές που τους απέστειλε εδώ ο ελληνικός λαός;" φέρεται να είπε ο κ. Τζανακόπουλος, με τον κ. Λάππα να λέει ότι δεν έχει υπάρξει ξανά προηγούμενο εξαίρεσης μελών Προανακριτικής: "Τι θα πείτε στον ελληνικό λαό γι' αυτό το κόλπο;"

"Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζετε να μετατρέψετε την επιτροπή σε χούντα. Να με αποβάλετε και να φωνάξετε την αστυνομία ντροπή σας. Ξεφτιλίζετε ότι ήταν ιερό σε αυτη τη Βουλή" φέρεται να είπε ο κ. Ραγκούσης που έκανε λόγο για "χουντοεπιτροπή". 

Ο Καραγκουνης από τη ΝΔ απάντησε ότι αλλά κόμματα χρησιμοποιούσαν τέτοια φρασεολογία στο παρελθόν. "Θέλουν να δυναμιτίσουν διαδικασίαΕίχατε συμφωνήσει παλαιότερα (Βατοπέδι) το καταλαβαίνετε; Γνωρίζατε περί ασυμβίβαστου, αλλά επιμείνατε, λειτουργήσετε κακόπιστα για να προκληθεί ακυρότητα της όλης διαδικασίας", ενώ ζήτησε να καταδικαστεί η ρητορική Ραγκούση.

πηγή: thetoc.gr