Κυμπουρόπουλος εναντίον Βορίδη! “Πάρε πίσω την απαράδεκτη, προσβλητική, μειωτική δήλωση”! video

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 22:26 Κυμπουρόπουλος εναντίον Βορίδη! “Πάρε πίσω την απαράδεκτη, προσβλητική, μειωτική δήλωση”! video

Κι ενώ η ενέργεια των κοριτσιών στην Νέα Φιλαδέλφεια, που έκαναν παρέλαση α λα… Monty Pyhton, έχει μετατραπεί στο απόλυτο θέμα συζήτησης εδώ και δύο ημέρες, το ζήτημα πήρε και πολιτικές προεκτάσεις προκαλώντας “εσωτερικούς” τριγμούς στην Νέα Δημοκρατία, αφού ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ζητά από τον Μάκη Βορίδη να αποσύρει δήλωσή του!

Θυμηθείτε το στιγμιότυπο

«Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά», έγραψαν οι πρωταγωνίστριες του περιστατικού στο μανιφέστο τους, με το θέμα να συζητείται και στα τηλεοπτικά πάνελ των ενημερωτικών εκπομπών σε όλα τα κανάλια.

Σε ένα από αυτά, στο πολιτικό “τραπέζι” πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, καλεσμένος ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, ο οποίος με μια φράση του προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Ο κ. Βορίδης μίλησε για “αηδίες” από 16χρονα, διατυπώνοντας μάλιστα αρκετές φορές τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο πρόκειται “για παιδιά” υπονοώντας σαφώς πως η ηλικίας τους ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη.

Δεν ήταν όμως αυτή η αναφορά για την οποία ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αντέδρασε με οργή. Ήταν αυτή η φράση που είπε στον “αέρα”: “Είναι παιδιά, αν είναι, εγώ δεν ξέρω αν είναι παιδιά ή 21 ή είναι 16… Ας πούμε, λοιπόν, ότι είναι 16. Προφανώς η συμπεριφορά των παιδιών αυτών, γιατί δεν είναι μωρά, δεν είναι 2, είναι 16… Με ένα παιδί που είναι 16 χρονών μιλάς κανονικά. Συνομιλείς έτσι; Δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουνε. Δεν είναι ένα παιδί που δεν έχει κατανόηση. Δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση”.

Δείτε όσα είπε ο Μάκης Βορίδης – Οργισμένος ο Κυμπουρόπουλος

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, με όσους κατέκριναν τον υπουργό να του καταλογίζουν στοχοποίηση και πως συνέδεσε την αναπηρία με ανικανότητα κατανόησης και επικοινωνίας.

Έξαλλος ο Κυμπουρόπουλος, ζητά να αποσυρθεί η δήλωση του Βορίδη!

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, λοιπόν, έκανε μια πραγματικά οργισμένη ανάρτηση. Αρχικά αναφέρεται στο ίδιο το γεγονός του… Monty Python βαδίσματος στην παρέλαση, επικρίνοντας ουσιαστικά την κίνηση αυτή και λέγοντας πως οι παρελάσεις δεν είναι υποχρεωτικές και άρα όποιος διαφωνεί μπορεί απλά να μην συμμετέχει.

Η συνέχεια όμως… καταιγιστική! Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αναφέρει πως “η δήλωση αυτή είναι απαράδεκτη, προσβλητική, μειωτική και πρέπει να αποσυρθεί“, και κάνει λόγο για διαιώνιση στερεοτύπων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των ατόμων με κάθε είδους αναπηρία.

Κατακρίνει μάλιστα και τους δημοσιογράφους της εκπομπής που δεν αποδοκίμασαν την “μειωτική αυτή δήλωση“, συμπληρώνοντας πως “σε άλλα κράτη, κάτι αντίστοιχο θα άγγιζε τα όρια του hate speech“!

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση