Γεωργιάδης: Δεν θα κάνουν οι τράπεζες ό,τι θέλουν στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 12:28 Γεωργιάδης: Δεν θα κάνουν οι τράπεζες ό,τι θέλουν στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις των Τραπεζών μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό.

Καμπανάκι κατά των τραπεζών για τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές καταχρηστικών χρεώσεων στις συναλλαγές από τον υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι βρίσκονται στο μικροσκόπιο κυρίως 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες και προανήγγειλε ότι  εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις, θα  αποστείλει ο ίδιος καταγγελίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, για την επιβολή αυστηρών προστίμων.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος ζήτησε τη λήψη κυβερνητικών μέτρων για την προστασία των πολιτών, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα αν διαπιστωθούν παραβάσεις».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις των Τραπεζών μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό και αν αυτές δεν είναι λογικές, τότε η κυβέρνηση θα είναι παρούσα έτοιμη να παρέμβει.

«Όχι, δε θα κάνουν οι Τράπεζες ότι θέλουν στην Ελλάδα», υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα πάντα και θα λάβει αν χρειαστεί πρωτοβουλίες αλλά πάντα εντός του θεσμικού πλαισίου και των ορίων που προβλέπει. 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση