Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 11:05 Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ

Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ. Η κατάληψη στο κτίριο είχε γίνει από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές.

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη, από το 2006 και είναι δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (22.11.2019).

Η κατάληψη στο κτίριο, που ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, είχε γίνει από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η περιοχή αποκλείστηκε και στο σημείο ήταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές.  Έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ δύο γυναίκες και δύο άνδρες που βρέθηκαν μέσα στο υπό κατάληψη κτίριο.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη (30.10.2019) σημειώθηκαν επεισόδια στην περιοχή. Εκατοντάδες νεαροί βγήκαν από την Σχολή και έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον επτά κάδους κλείνοντας την Πατησίων. Οι νεαροί φώναζαν συνθήματα κατά της κατάργησης του ασύλου. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τους ταραξίες και έπεσαν κρότου λάμψης και χημικά.

Κάποιοι προκάλεσαν και φθορές σε κοντινά καταστήματα σπάζοντας τζαμαρίες.

πηγή: newsit.gr