Έφτασαν τις 83 οι απάτες σπείρας που δρούσε σε όλη τη χώρα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 13:40 Έφτασαν τις 83 οι απάτες σπείρας που δρούσε σε όλη τη χώρα
Η σπείρα λειτουργούσε με εντολές από έναν 42χρονο, ο οποίος επικοινωνούσε με τα μέλη της μέσα από το... κελί του στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατείται
 
Όσο προχωράει η προανάκριση, τόσο αποκαλύπτονται νέες πτυχές της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης που είχε εξαπατήσει δεκάδες επιχειρηματίες, ιερωμένους και άλλους πολίτες σε όλη την χώρα, με εντολές από έναν 42χρονο ο οποίος επικοινωνούσε μαζί τους μέσα από το… κελί του στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατείται!

Στις 5 Ιουνίου, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Μεσολογγίου ταυτοποίησαν τον αρχηγό της σπείρας και συνέλαβαν στη δυτική Ελλάδα, τα Χανιά και την Αττική 15 μέλη της, εννέα άνδρες ηλικίας 32 ως 42 και έξι γυναίκες 25 ως 36 χρόνων, ενώ έμαθαν και τα στοιχεία 47 περιφερειακών μελών της, 24 ανδρών και 23 γυναικών. Τότε, είχαν εξιχνιάσει 65 περιπτώσεις απάτης τους τελευταίους δέκα μήνες, από τις οποίες οι δράστες αποκόμισαν περίπου 600.000 ευρώ.
 
Ωστόσο, συνεχίζουν τις έρευνες και ήδη εξιχνιάστηκαν άλλες 18 απάτες με θύματα ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων, ενοικιαζόμενων δωματίων και έναν ιερέα, από τους οποίους οι δράστες είχαν αποσπάσει περισσότερα από 110.000 ευρώ! Με αυτές, οι απάτες της σπείρας έφτασαν τις 83 και η προανάκριση αναμένεται να αποκαλύψει και άλλες.

Η δράση της σπείρας είχε επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, αφού οι απάτες είχαν καταγραφεί στο Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, το Αγρίνιο, το Αίγιο, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλία, την δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Εύβοια, την Αττική, τη Λακωνία, την Αρκαδία, τη Μυτιλήνη, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, την Ρόδο, την Κω και άλλα νησιά στα Δωδεκάνησα!
 

Ο 42χρονος αρχηγός πληροφορούνταν από τους συνεργούς του τα στοιχεία και τα τηλέφωνα των υποψηφίων θυμάτων, επικοινωνούσε μαζί τους μέσα από τη φυλακή, συστηνόταν ως διευθυντής τραπεζικού καταστήματος και τους ενημέρωνε ότι είναι δικαιούχοι ποσών ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, ΤΑΚΕ, επιδοτήσεων της Ε.Ε., ή και χρημάτων για συντήρηση εκκλησιών. Όμως, τους έλεγε ότι η προθεσμία ανάληψης έχει λήξει και ότι μέσα στην ίδια μέρα θα διαγραφούν οριστικά και τους έπειθε να καταθέτουν ποσά 5.000 ως και 20.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς, με το πρόσχημα της πληρωμής σχετικών φόρων!

Κάποια από τα μέλη της σπείρας νομιμοποιούσαν τα παράνομα κέρδη τους, συστήνοντας εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ή αγοράζοντας αυτοκίνητα μεγάλης αξίας. Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, κατασχέθηκαν πλήθος συσκευές κινητής τηλεφωνίας και συνδέσεις σε αντίστοιχα δίκτυα, πλήθος κάρτες τραπεζών, φωτοαντίγραφα τραπεζικών συναλλαγών και μία replica πιστολιού. Αλλά και στο κελί του 42χρονου αρχηγού βρέθηκαν δυο από τα έξι κινητά και δυο από τις δέκα κάρτες SIM με στοιχεία αλλοδαπών που χρησιμοποιούσε για τις επικοινωνίες με τα θύματα, ενώ κατασχέθηκε και ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι.

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση