Εξάρχεια: Προσαγωγές για τις επιθέσεις στα ΜΑΤ – “Πόλεμος” με πέτρες, μολότοφ και χημικά!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 19:54 Εξάρχεια: Προσαγωγές για τις επιθέσεις στα ΜΑΤ – “Πόλεμος” με πέτρες, μολότοφ και χημικά!

Δύο άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (02.11.2019) στα Εξάρχεια, σε δρόμους γύρω από την πλατεία.

Ειδικότερα, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν,  στα Εξάρχεια, τα οποία μετατράπηκαν πάλι σε πεδίο μάχης.

Συγκεκριμένα, αντεξουσιαστές που έκαναν πορεία στην πλατεία Βικτωρίας κατευθύνθηκαν προς την συγκεκριμένη περιοχή.

Όταν η διαμαρτυρία τελείωσε ξεκίνησε η ένταση. Μικρές ομάδες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στην οδό Σπύρου Τρικούπη και στο κέντρο των Εξαρχείων.

Έπεσαν βόμβες μολότοφ με τους αστυνομικούς να απαντούν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Να σημειωθεί πως το πρωί του Σαββάτου (02.11.2019) η αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου δίπλα στην ΑΣΟΕΕ.

Αυτή την ώρα (19:00 το απόγευμα) στην περιοχή των Εξαρχείων επικρατεί ηρεμία.

Επιχείρηση ΑΣΟΕΕ: Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στο υπό κατάληψη κτίριο

Εν τω μεταξύ, τέλος έλαβε λίγο πριν το μεσημέρι η επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ που ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (2.11.2019).

Η επιχείρηση έγινε προκειμένου να εκκενωθεί κτήριο, στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2006.

Μέσα στο κτίριο βρέθηκαν συνολικά τέσσερα άτομα τα οποία και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Πρόκειται για δύο άνδρες από τη Γαλλία, μια γυναίκα από το Ιράν και μια Ελληνίδα.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για “διατάραξη οικιακής ειρήνης” και παράβαση του νόμου “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”, καθώς εντός του κτιρίου βρέθηκε και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης .

Επίσης στο κτίριο βρέθηκαν σιδερένια και ξύλινα κοντάρια, πολλά μπουκάλια μπύρας και διάφορα εργαλεία. Η αστυνομία σφράγισε το χώρο.


πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση