Γεωργιάδης: Θέλω να βλέπω την αστυνομία να σπάει πόρτες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 14:46 Γεωργιάδης: Θέλω να βλέπω την αστυνομία να σπάει πόρτες

Σχολιάζοντας όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση». Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ, «εύχομαι να μην ζήσουμε την ημέρα, που κάποιος αστυνομικός θα τραυματιστεί πολύ σοβαρά ή θα πεθάνει».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λήξει το άβατο στα Εξάρχεια. «Έχουμε συνεχόμενη πρόοδο και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό. Πολλά κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, έχουν απελευθερωθεί. Πολλές φορές η Αστυνομία έκανε επιχείρηση στα Εξάρχεια. Προφανώς και οι οργανωμένες δυνάμεις επί 40 χρόνια εκεί, επιχειρούν και τις αντεπιθέσεις τους», ανέφερε.

«Ως υπουργός, πολιτικός και πολίτης, σας λέω ότι θα ήθελα να δω την Αστυνομία να σπάει την πόρτα στο βίντεο και να μπαίνει. Επί της αρχής εγώ θέλω μία Αστυνομία, που όταν θέλει να μπει σε έναν χώρο να κάνει έλεγχο, να μπαίνει. Μπορεί να εκρίθη από τον επικεφαλής ότι εκείνη την ώρα, για Χ λόγους, ότι δεν έπρεπε να το πράξει», είπε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας βίντεο ντοκουμέντο με αστυνομικούς έξω από καφενείο στα Εξάρχεια.

«Χθες, πράγματι αυτή η επίθεση στους αστυνομικούς δεν ήταν για σόου. Ήταν μία δολοφονική επίθεση τρομοκρατική επίθεση και κατά τη γνώμη μου πρέπει να σκεφτεί η κυβέρνηση όλα αυτά να μπουν στον αντιτρομοκρατικό νόμο. Να τελειώνουμε. Γιατί όταν κάποιος πετάει μολότοφ στο κεφάλι κάποιου αυτό είναι τρομοκρατική ενέργεια», είπε ο υπουργός, για να τονίσει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό να μην εφαρμοστεί ο νόμος».

Όσον αφορά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχολίασε ότι «όσον αφορά τη διαχείριση των Εξαρχείων και της τάξης είναι παρά πολύ καλός. Τώρα ζούμε την περίοδο που όλο αυτό το σύστημα αντεπιτίθεται. Το κράτος θα κάνει την δουλειά του».

Για την προανακριτική

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υποστήριξε ότι η Βουλή χειρίστηκε πολύ σωστά το συγκεκριμένο θέμα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε χθες για να κάνει σόου. Ήθελαν το σόου που αστυνομικοί θα τράβαγαν έξω τον Πολάκη και τον Τζανακόπουλο. Θα φώναζαν αυτοί για το κράτος της Δεξιάς που επανέρχεται. Πήγε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνουν ένα σόου και αυτό δεν τους βγήκε», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης προέβη σε παραλληλισμό με όσα έγιναν παλιότερα με τον Ηλία Κασιδιάρη. «Η Βουλή έχει κανονισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε την φρουρά για να βγάλει έξω τον Κασιδιάρη. Ο σύγχρονος Κασιδιάρης είναι ο Πολάκης με τον Τζανακόπουλο. Αν ένας της Χρυσής Αυγής παραβιάζει τον κανονισμό είναι κακό αλλά αν τον παραβιάζει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλός Να τελειώσει η πλάκα. Νόμοι ισχύουν για όλους το ίδιο. Η συμπεριφορά του Κασιδιάρη, του Τζανακόπουλου και του Πολάκη ως προς τον σεβασμό του κανονισμού της Βουλής σ’ αυτή την περίπτωση είναι ίδια».

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στόχος του είναι να μην εξεταστεί από την Προανακριτική ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής. «Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δώσει μάχη 4,5 χρόνια για να μην μιλήσει ο Φρουζής. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται να μην μιλήσει ο Φρουζής. Ο κ. Τασούλας έχει δει τι έγινε χθες και την επόμενη φορά θα έχει λάβει τα μέτρα του», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση