Σταϊκούρας για φορολοταρία: Μελετάμε και επιβράβευση σε είδος

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 12:48 Σταϊκούρας για φορολοταρία: Μελετάμε και επιβράβευση σε είδος

Η κυβέρνηση μελετά πέραν των 1000 ευρώ που δίνονται σήμερα, να επιβραβεύονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ακόμα και σε είδος.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί περαιτέρω ο ΕΝΦΙΑ, μετά τον Μάιο του 2020, άφησε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, σημείωσε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης, ότι θα βοηθούν τα μεσαία και χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, μέσω των περαιτέρω μειώσεων φόρων από το 2020.

“Πρώτη φορά κυβέρνηση μειώνει τον φόρο εισοδήματος” υπογράμμισε ο υπουργός και τόνισε ότι όχι απλά δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά θα ενισχυθεί.

Προανήγγειλε, επίσης, κι άλλες αλλαγές, μέσα στον μήνα, τόσο σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, όσο και με τη φορολοταρία. Συγκεκριμένα, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για τα κίνητρα συλλογής e-αποδείξεων, ο υπουργός απάντησε ότι μελετώνται κίνητρα και για τους πολίτες και για τους επαγγελματίες, προκειμένου να μειωθεί η φοροδιαφυγή. "Αυτό θα αφορά και τη φορολοταρία που πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολίτες", τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση μελετά πέραν των 1000 ευρώ που δίνονται σήμερα, να επιβραβεύονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ακόμα και σε είδος.

Σχετικά με τις κατασχέσεις, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ένας στους τέσσερις πολίτες μπορεί να πληρώσει και όμως δεν το κάνει, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για πλειστηριασμούς για τους "μπαταχτσήδες".

Παράλληλα, δήλωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί εφάπαξ εάν προκύψει δημοσιονομικός χώρος, τόνισε ότι σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια και επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Αναφερόμενος στα πλεονάσματα, τόνισε ότι ωριμάζουν πλέον οι συνθήκες ώστε το 2020 μαζί με τους θεσμούς να εξεταστεί η μείωση των δημοσιονομικών στόχων. «Θέλουμε να είναι στο 2% από το 2021 το πλεόνασμα» είπε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα υπάρξει θετική εξέλιξη για την 4η αξιολόγηση.

Τέλος, ο Χρήστος Σταϊκούρας αφού τόνισε ότι ένα εκατομμύριο πολίτες καλύφθηκαν από τις 120 δόσεις, σημείωσε ότι με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση καλύφθηκε ήδη το 89% του πληθυσμού.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση