Novartis: Αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 16:52 Novartis: Αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών

Το δρόμο που πήραν στο παρελθόν οι υποθέσεις της Siemens, των ομολόγων, της Μονής Βατοπεδίου και άλλες, όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσει και η υπόθεση της Novartis.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για την υπόθεση της Novartis. Ο πρώτος τη τάξει εισαγγελικός λειτουργός της χώρας, λαμβάνοντας υπόψιν την εξαιρετική σημασία της υπόθεσης της Novartis και πως πρόκειται για μία χρονίζουσα δικογραφία, προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Ιωάννη Μωραιτάκη, ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας των εφετών , ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση και να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής που εξακολουθεί να προκαλεί έντονες αναταράξεις σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ζητάει να ανατεθεί η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis σε 2-3 ή και περισσότερους εφέτες , αν κριθεί αναγκαίο ,για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης τάχιστα. Αυτή η πρακτική έχει ακολουθηθεί και σε σειρά άλλων υποθέσεων,όπως η υπόθεση της τράπεζας Κρήτης, η υπόθεση της 17Ν , καθώς και οι υποθέσεις για το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, τα ομόλογα, τη Μονή Βατοπεδίου καθώς και η υπόθεση για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση