Καρφιά Φίλη: Υπουργός Παιδείας είναι ο Χρυσοχοΐδης, όχι η Κεραμέως

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 15:04 Καρφιά Φίλη: Υπουργός Παιδείας είναι ο Χρυσοχοΐδης, όχι η Κεραμέως

Οξύτατος ήταν σε επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα βρει αντιμέτωπη την ελληνική κοινωνία απέναντι στις αυταρχικές πολιτικές.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας κατηγόρησε την Νίκη Κεραμέως ότι δεν βρήκε μια λέξη για όσα έγιναν στο ΟΠΑ.

«Υπουργός Παιδείας δεν είναι η κ. Κεραμέως, αλλά ο Χρυσοχοίδης», υπογράμμισε και επικαλέστηκε και εκείνος με τη σειρά του την απόφαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου αλλά και της επιτροπής εορτασμού για το Πολυτεχνείο που μιλούν για ευθύνη της κυβέρνησης και κατατρομοκράτηση των φοιτητών.

«Δημιουργείτε ανώφελες εντάσεις ως αντιπερισπασμό για το προσφυγικό» επανέλαβε και επικαλούμενος τη πρόσφατη συνέντευξη του Πρωθυπουργού ανέφερε ότι έκανε μια φοβερή σύνδεση της τρομοκρατίας με τα κοινωνικά φαινόμενα.

«Που πηγαίνουμε φτιάχνουμε χώρο στρατολόγησης τρομοκρατών συκοφαντώντας την νεολαία», διερωτήθηκε.

Υποβάθμισε παράλληλα τα όσα βρήκε η ΕΛΑΣ στο χώρο του ΟΠΑ υποστηρίζοντας ότι εντόπισε μόνο τρία ρόπαλα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δυσφημεί τα ελληνικά πανεπιστήμια όταν μιλά για γιάφκες.

«Εμείς αντιμετωπίσαμε τα φαινόμενα ανομίας χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού» είπε

Κάλεσε τέλος την κ. Κεραμέως να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε η ΕΛΑΣ να μην αναλάβει δράση χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας.

Η απάντηση Κεραμέως

ΟΙ αιχμές Φίλη δεν έμειναν αναπάντητες από την υπουργό Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως χωρίς περιστροφές καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποθάλπει τέτοιες συμπεριφορές και προς επίρρωσιν των λεγομένων της υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για το τι βρήκε η ΕΛΑΣ στο ΟΠΑ, αλλά και για τη πρόσφατη επίθεση με χρώματα στο πολιτικό της γραφείο.

«Διαβάσατε την ανακοίνωση της αστυνομίας. Βρέθηκαν ρόπαλα, κράνη κουκούλες, εργαλεία διάρρηξης και όλα αυτά κατά τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι φυσιολογικό να βρίσκονται μέσα στο πανεπιστήμιο» δήλωσε η υπουργός απευθυνόμενη προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Κεραμέως πήρε θέση και για την εμφάνιση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το ΟΠΑ, υποστηρίζοντας ότι είναι η αξιωματική αντιπολίτευση που προσπαθεί να πυροδοτήσει εντάσεις αλλά και εκείνος δέχεται κριτική από φοιτητές.

Αν και οι απόψεις της προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει τέτοια φαινόμενα επικαλούμενη μάλιστα τα όσα είπε νωρίτερα ο Νίκος Φίλης που ενέταξε στα κοινωνικά φαινόμενα και τους μπαχαλάκηδες.

«Η κ. υπουργός δεν γνωρίζει από λαικό κίνημα δεν γνωρίζει ότι όλα αυτά περιλαμβάνουν και στοιχεία αντιδικίας απάντησε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

«Ετσι είμαστε εμείς στην αριστερά, συνέχισε, προασπιζόμαστε τα δικαιώματα. Βρέθηκε ένας φοιτητής και με αποδοκίμασε. Έτσι γίνεται. Του τα λέω, μου τα λέει. Βρεθήκαμε στο πεζοδρόμιο ενάντια στην κυβερνητική υποτροπή».

Ο ίδιος καταδίκασε την επίθεση με τις μπογιές στο γραφείο της κ. Κεραμέως σημειώνοντας πάντως ότι ήταν ένα ελαφρύ πλημμέλημα, ένα πταίσμα.

Στο σημείο αυτό η κ. Κεραμέως πήρε το λόγο λέγοντας ότι οι φοιτητές που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ έσπασαν την πόρτα με αλυσοπρίονο.

«Καλά έκαναν» ακούστηκε να λέει εκτός μικροφώνου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου.

Κόντρα Τσαβδαρίδη - Φωτίου

Η «σπόντα» του βουλευτή της ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδης προς την Θεανώ Φωτίου ότι με τη χθεσινή της παρουσίας στο ΟΠΑ ταυτίστηκε με τους μπαχαλάκηδες προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Η Θεανώ Φωτίου φανερά ενοχλημένη δικαιολόγησε την παρουσία της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο με την αγωνία της να διασφαλίσει την προστασία των φοιτητών.

«Ήμουν εκεί ώστε να μην πάθει κανείς τίποτα» δήλωσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι εκείνη που πυροδότησε του κύκλους της έντασης και του αυταρχισμού».

«Δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα έχουμε προβλήματα» προέβλεψε και πρόσθεσε «αυτή τη στιγμή το μόνο που γίνεται είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που έχει εκλεγεί με το σύνθημα της ενότητα, προσπαθεί τώρα διασπάσει τον ελληνικό λαό».

«Επιχειρείτε να διασπάσετε τα ελληνικά πανεπιστήμια σε καλούς και κακούς φοιτητές, σε καλούς και κακούς πανεπιστημιακούς σε καλές και κακές συγκλήτους. Δεν αντιμετωπίζονται όλα αυτά με καταστολή. Αυτό είναι αδιέξοδο» υπογράμμισε.

Κλείνοντας ανέγνωσε ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου που ασκούσε κριτική στο νέο νόμο για το άσυλο και καλούσε σε εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

«Για την πρόσκληση τη διαβάσατε» πέταξε νέο «καρφί» ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση