Από τις χειρότερες πόλεις στον κόσμο για να οδηγεί κανείς η Αθήνα - Σε ποια θέση βρίσκεται

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 00:51 Από τις χειρότερες πόλεις στον κόσμο για να οδηγεί κανείς η Αθήνα - Σε ποια θέση βρίσκεται

Σε μια από τις χειρότερες πόλεις για να οδηγείς αναδεικνύεται η Αθήνα, παίρνοντας κάτω από... τη βάση τόσο στην ποιότητα και την ασφάλεια του οδικού της δικτύου όσο και στο κόστος των καυσίμων.

Σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής ιστοσελίδας Mister Auto, η ελληνική πρωτεύουσα καταλαμβάνει την 90η θέση μεταξύ 100 πόλεων ανά τον κόσμο, συγκεντρώνοντας τη χαμηλότερη βαθμολογία μετά τη Μόσχα, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Μεξικό, το Σάο Πάολο, την Μπογκοτά, το Καράτσι, το Λάγος, την Καλκούτα, το Ουλάν Μπατόρ και το Μουμπάι.

"Σοφεράκια" φαίνεται πως είναι η πλειονότητα των Ελλήνων, αφού, όπως προκύπτει, αντιστοιχεί 0,77 αυτοκίνητο/ κάτοικο. Η μεγάλη πρόσβαση σε αυτοκίνητα είναι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ένας από τους λόγους που το ποσοστό συμφόρησης στους αθηναϊκούς δρόμους είναι ένα από τα υψηλότερα (89,21 βαθμούς στα 100, καταλαμβάνοντας την 78η θέση σε σύνολο 100 πόλεων γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στους οδηγούς.

Όσον αφορά στην ποιότητα των δρόμων, η Αθήνα "σκοράρει" τη 12η χειρότερη βαθμολογία, έναντι για παράδειγμα, της Ελβετίας, τέσσερις πόλεις της οποίας καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις με το καλύτερο οδικό δίκτυο.

Εξίσου χαμηλή βαθμολογία παίρνει η Ελλάδα και στα δημόσια μέσα μεταφοράς (91η) με τους οδηγούς να κινούνται... σημειωτόν (μέση ταχύτητα 58,19 χλμ) σε αντίθεση με εκείνους στο Κάλγκαρι του Καναδά που τρέχουν με 100.

Τέλος η Αθήνα τοποθετείται στην τρίτη χειρότερη θέση, μετά την Καλκούτα και το Μουμπάι ως προς την ηλικία των Ι.Χ. (στα 15 έτη έναντι περίπου πέντε στο Ντουμπάι).

Την 6η ακριβότερη βενζίνη έχει η χώρα μας, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 1,79 ευρώ/ λίτρο μετά το Τελ Αβίβ, την Ουτρέχτη, το Άμστερνταμ και το Όσλο.

Με πληροφορίες από εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"

Προσαρμοσμένη αναζήτηση