Μέτρα για το Πολυτεχνείο: 17 κλούβες στην αμερικάνικη πρεσβεία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 11:13 Μέτρα για το Πολυτεχνείο: 17 κλούβες στην αμερικάνικη πρεσβεία

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα φύλαξης ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου, την Κυριακή. Ο αστυνομικός σχεδιασμός περιλαμβάνει και παρακολούθηση πρατηρίων καυσίμων.

Αναλυτικότερα, οι «Αίαντες»-Αύρες θα είναι έτοιμοπόλεμες για ρίψεις νερού όπου χρειαστεί, θα υπάρχει 24ωρη αστυνομική περιφρούρηση της ΑΣΟΕΕ της Νομικής και του Παντείου, αστυνομικοί φραγμοί σε κυβερνητικά κτίρια, αλλά και 17 αστυνομικές κλούβες θα βρίσκονται γύρω από την Αμερικανική Πρεσβεία.

Επιπρόσθετα, θα υπάρξει παρακολούθηση… πρατηρίων υγρών καυσίμων και προμήθεια εύφλεκτων υγρών και απόσυρση κάδων απορριμμάτων και μπάζα δημοτικών έργων.

Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, μετά και την δεύτερη σύσκεψη επικεφαλής αξιωματικών στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα οχήματα ρίψης νερού θα ενεργοποιηθούν και πάλι. Θα βρίσκονται σταθμευμένα σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ η κίνηση και χρησιμοποίησή τους θα κριθεί ανάλογα με τα επεισόδια που θα προκληθούν. Πέρσι είχαν χρησιμοποιηθεί κάνοντας ρίψεις εναντίον νεαρών που βρίσκονταν στον περίβολο του Πολυτεχνείου και προέβαιναν σε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Με όσα έχουν εξελιχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ΑΣΟΕΕ, αποφασίστηκε η 24ωρη περιφρούρησή της, η οποία θα ενισχυθεί το Σαββατοκύριακο, όπως επίσης στη Νομική Σχολή και Πάντειο Πανεπιστήμιο. Επίσης, αναμένεται να αυξηθούν τα κυβερνητικά κτίρια τα οποία θα βρεθούν σε αστυνομικό κλοιό για την αποτροπή τυχόν ακτιβιστικών ενεργειών σε αυτά. Η Αμερικανική Πρεσβεία στην οποία θα καταλήξει η πορεία θα περιστοιχισθεί από 17 αστυνομικές κλούβες όπως προβλέπει ο σχεδιασμός. Στο μεταξύ στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας πέρα από τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αποθηκών κατασκευής μολότοφ στην περιοχή των Εξαρχείων, θα… επιτηρήσουν πρατήρια υγρών καυσίμων σε κρίσιμες περιοχές, καθώς πέρσι είχε παρατηρηθεί η προμήθεια βενζίνης για την κατασκευή βομβών μολότοφ και είχαν γίνει συλλήψεις.

Παράλληλα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έστειλε εγγράφως στο Δήμο Αθηναίων, αίτημα για την απομάκρυνση κάδων απορριμμάτων από σημεία που θα περάσει η πορεία και στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως και την απομάκρυνση οικοδομικών υλικών από σημεία έργων, προκειμένου να μην αποτελέσουν πολεμοφόδια για επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Παρότι οι πόρτες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα κλείσουν το βράδυ της Πέμπτης, εκτός του Πολυτεχνείου, εκεί εκφράζεται μια αστυνομική ανησυχία αν θα παραμείνουν άτομα στο εσωτερικό του όταν κλείσουν οι πόρτες, με πρόθεση εκδήλωσης επιθέσεων μέσα από αυτό. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν θα χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια επιθέσεων αλλά το πεδίο συγκρούσεων θα μεταφερθεί στα Εξάρχεια πιθανότατα με παρκούρ επιθέσεων από τις ταράτσες κτιρίων. Εκφράζονται φόβοι για περιφερειακές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, την φύλαξη των οποίων θα αναλάβουν ομάδες της ΟΠΚΕ, ενώ έχουν δοθεί εντολές απομάκρυνση αστυνομικών οχημάτων. Στην υλοποίηση του σχεδίου ασφαλείας θα συμμετάσχουν 5.000 αστυνομικοί, ωστόσο ο σχεδιασμός αναπροσαρμόζεται καθημερινά με αναδιάταξη και αναδίπλωση των αστυνομικών δυνάμεων.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση