Ανησυχία της ΕΛΑΣ για τις κάμερες που βρέθηκαν στη γιάφκα στον Χολαργό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 19:10 Ανησυχία της ΕΛΑΣ για τις κάμερες που βρέθηκαν στη γιάφκα στον Χολαργό

Ιδιαίτερη ανησυχία στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και δη της Αντιτρομοκρατικής έχουν προκαλέσει οι μικροκάμερες - "ψείρες" που εντοπίστηκαν στη γιάφκα στο Χολαργό.

Επικρατέστερη εκδοχή φαίνεται πως είναι έλεγχος - προστασία της κεντρικής γιάφκας της Επαναστατικής Αυτοάμυνας επί της οδού Σκοπέλου στην Κυψέλη. Οι κάμερες μάλλον ήταν ήταν τοποθετημένες εκεί, προκειμένου μέσω κινητού τηλεφώνου ή υπολογιστή να έχουν δυνατότητα παρατήρησης ενδεχόμενης αστυνομικής παρουσίας.

Οι πιο επικίνδυνες εκδοχές αφορούν την τοποθέτησή τους σε σημεία διέλευσης υποψήφιου στόχου για την παρατήρηση και παρακολούθησή του εξ αποστάσεως. Δεν μπορούν να αποκλείσουν ακόμη και την επικίνδυνη πιθανότητα χρησιμοποίησής τους πάνω σε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, όπως ασθενοφόρο, σύμφωνα με τα λογότυπα που εντοπίστηκαν στο ίδιο διαμέρισμα, και την πυροδότηση από απόσταση, όταν έβλεπαν τον στόχο από τις κάμερες.

Όπως και να έχει οι αστυνομικοί, αναμένουν τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την ανάσυρση δεδομένων από τα ψηφιακά πειστήρια (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, usb, κινητά τηλέφωνα, σκληρούς δίσκους), για την περίπτωση αποθήκευσης βιντεοληπτικού υλικού που έχει καταγραφεί από τις συγκεκριμένες μικροκάμερες.   

Στα ίδια πειστήρια αναζητούν προκηρύξεις ή προσχέδια προκηρύξεων της Επαναστατικής Αυτοάμυνας, σχεδιαγράμματα επιθέσεων με παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα ή με καλάσνικοφ, πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιήθηκαν για την ενοικίαση διαμερισμάτων ή γκαράζ.

Στο μεταξύ, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, συνεχίζουν να αναζητούν… ποινικούς κρίκους στην αλυσίδα υπόθαλψης του 46χρονου καταζητούμενου, όπως και πρόσωπα που του παρέχουν ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των τραυμάτων του. Οι αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει έναν πιεστικό κλοιό αναζήτησης, που εκφράζεται ακόμη και με προσαγωγές ατόμων από τον κοινωνικό του περίγυρο. Με την δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών του αναζητούν πληροφορίες πολιτών για τον εντοπισμό του αλλά και για πιθανές ενοικιάσεις σπιτιών ή γκαράζ, που έχει προβεί ο 46χρονος καταζητούμενος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 46χρονος καταζητούμενος, τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου 2019, λίγες ώρες μετά την ληστεία του πρακτορείου τυχερών παιγνίων, «θεάθηκε» με πατερίτσες να περνά την είσοδο των εξωτερικών ιατρείων του Σισμανόγλειου, όπου πιθανότατα θα λάμβανε… κατ’ ιδίαν περίθαλψη του σοβαρού τραύματος στο αριστερό πόδι!  

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση