Ένταση στο Πολυτεχνείο – Φοιτητές απέκρουσαν αντιεξουσιαστές που προσπάθησαν να μπουν! video

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 23:03 Ένταση στο Πολυτεχνείο – Φοιτητές απέκρουσαν αντιεξουσιαστές που προσπάθησαν να μπουν! video

Αναστάτωση απόψε στο Πολυτεχνείο. Ομάδα αντιεξουσιαστών που έκαναν νωρίτερα πορεία, επιχείρησαν να μπουν στο ίδρυμα, ωστόσο εμποδίστηκαν από τους φοιτητές που το περιφρουρούν. Έκλεισαν οι πύλες του Μετσόβειου.

Προτού επιχειρήσουν να μπουν στο Πολυτεχνείο, οι περίπου 300 αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής (15.11.2019) προγραμματισμένη συγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής και από εκεί κατευθύνθηκαν μέσω της Πατησίων προς κέντρο, επιχειρώντας να προσεγγίσουν την ΑΣΟΕΕ.

Δείτε σχετικό βίντεο από το OPEN:

Από την αρχή, δύναμη της αστυνομίας είχε πάρει θέσεις στην περιοχή της Πατησίων, που είχε κλείσει για την κυκλοφορία.

Κλούβες τοποθετήθηκαν στην Πατησίων, στο ύψος της ΑΣΟΕΕ, μόλις έγινε γνωστό πως γίνεται πορεία προς εκεί από την πλατεία Αμερικής.

Η κυκλοφορία στην περιοχή αποκαταστάθηκε γύρω στις 20:20, ωστόσο οι άνδρες των ΜΑΤ παραμένουν στο σημείο, καθώς οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων μέσω της οδού Στουρνάρη.

Αργότερα, κατά τις 21:15 το βράδυ, η ομάδα των αντιεξουσιαστών επιχείρησε να εισέλθει στο εσωτερικό του Πολυτεχνείου, αλλά, όπως προείπαμε, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, λόγω της στάσης που τήρησαν οι φοιτητές που περιφρουρούν το ίδρυμα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του ’74.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση