Κατερίνη: Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 22:28 Κατερίνη: Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας

Τις δύο γυναίκες βρήκε κλιμάκιο στελεχών της Πυροσβεστικής της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας.

Οι σοροί της 17χρονης από την Κατερίνη και της 45χρονης μητέρας της  εντοπίστηκαν στη χαράδρα επί της παλαιάς εθνικής οδού Κατερίνης - Ελασσόνας, δίπλα και εξωτερικά από το αυτοκίνητο με το οποίο φαίνεται πως είχαν φύγει από το σπίτι τους.

Τις δύο γυναίκες βρήκε κλιμάκιο στελεχών της Πυροσβεστικής της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας, με τη συνδρομή drone.

 

Μάλιστα σε μια εκ των φωτογραφιών φαίνεται το κινητό της μητέρας το οποίο συνεχώς καλούσε η οικογένεια και ο Αρχές. Ωστόσο δεν είχε σήμα καθώς είχε πέσει μέσα στο νερό, ακριβώς δίπλα από το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο.

 
 
 

 

 

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία - νεκροτομή 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), οι σοροί έφεραν κακώσεις σώματος και κεφαλής και ο θάνατός τους φαίνεται να επήλθε ακαριαία.

Τη νεκροψία - νεκροτομή διενήργησαν οι καθηγητές Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση και Φώτιος Χατζηνικολάου. Παράλληλα, θα διενεργηθεί τοξικολογικός έλεγχος και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας δεν διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας. Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για τα ακριβή αίτια θανάτου μητέρας και κόρης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Την Κυριακή γράφτηκε ο επίλογος στην εξαφάνιση μάνας και κόρης στην Κατερίνη. Πλέον, οι έρευνες επικεντρώνονται στο τι οδήγησε στην τραγωδία με τη βουτιά θανάτου. 

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, την ημέρα της εξαφάνισης η 17χρονη είχε τα γενέθλιά της. Η γιαγιά της είχε δηλώσει από την αρχή πως υπήρχαν ετοιμασίες για τη γιορτή. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες η μητέρα βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Λίγες ημέρες πριν τον εντοπισμό και την ανάσυρση των δύο άψυχων σωμάτων από τον γκρεμό, η γιαγιά της 17χρονης είχε μιλήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star όπου περιέγραψε όλα όσα συνέβαιναν τις τελευταίες ημέρες.

«Εγώ φεύγω και δεν ξαναγυρίζω. Θα πάω να αυτοκτονήσω, δεν αντέχω», φέρεται να είχε πει η 45χρονη μητέτα.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο σημείο ζωής που έδωσε η 45χρονη ήταν ένα τηλεφώνημα προς τον σύζυγό της.

«Η Μαρία γεννήθηκε μία χαρά. Κατά τον 6ο μήνα διαγνώστηκε με εγκεφαλική αιμορραγία, τετραπληγία» δήλωσε η γιαγιά της 17χρονης.

Ο πατέρας της 17χρονης με μία λιτή ανακοίνωση  -ανάρτηση στο Facebook είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. 

«Η ακριβή μου Σβέτα και η μοναδική μου Μαρία δεν υπάρχουν πια», έγραψε. 

Υπενθυμίζεται πως η 17χρονη και η μητέρα της εξαφανίσθηκαν στις 8 Νοεμβρίου. Η εξαφάνιση τους δηλώθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, από τον πατέρα της ανήλικης και σύζυγο της 45χρονης, κι έκτοτε διεξάγονταν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

πηγή:thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση