Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας στο Open: Γιατί δεν πήγα στην Αμερικανική Πρεσβεία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 20:38 Τσίπρας στο Open: Γιατί δεν πήγα στην Αμερικανική Πρεσβεία

Απαντήσεις για όλα τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας από τον Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN

Τα χαρτιά του άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας για όλα τα θέματα που απασχολούν την πολιτική σκηνή με κεντρικές αναφορές  στην πρόσφατη συμμετοχή του στην πορεία για το Πολυτεχνείο, ως επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, που έτυχε οξύτατης κριτικής από τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ.

Οσον αφορά την παρουσία του στην πορεία του Πολυτεχνείου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε αντικυβερνητικό χαρακτήρα στην πορεία εξηγώντας γιατί δεν πήγε μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ, τονίζοντας πως ως πρωθυπουργός δούλεψα για την καλυτέρευση των σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Εγώ πήγα στο Πολυτεχνείο ως πρωθυπουργός, κατέθεσα στεφάνι ως πρωθυπουργός ανέφερε σε άλλη ερώτηση, τονίζοντας ότι δεν μετείχε παλαιότερος στην πορεία, καθώς αυτή έχει αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα και δεν ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα με την παρουσία του. 

«Η ιστορική μνήμη είναι καταγεγραμμένη στην συλλογική συνείδηση των Ελλήνων και σε διεθνές επίπεδο. Ήταν ο πρόεδρος Κλίντον και ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλου ζήτησε συγγνώμη για την στάση της Αμερικής εκείνη την περίοδο».

Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι εργάστηκε για την καλυτέρευση των σχέσεων μας με τις ΗΠΑ όχι με σχέση υποταγής και εξάρτησης αλλά με αναβαθμισμένη τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.Η πορεία του Πολυτεχνείου έχει έναν αντεξουσιαστικό χαρακτήρα για αυτό το λόγο ως πρωθυπουργός κατέθεσα στεφάνι χωρίς να συμμετάσχω στην πορεία.

"Ήμουν ένας πρωθυπουργός που δεν είχα σχέση με τους άλλους. Όταν έδωσα τη μάχη το 2015 κάλεσα τον κόσμο να κατέβει στο δρόμο" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει κινητοποιήσει τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας ιδιαίτερα της νεολαίας.

Έπιχειρείται η παλινόρθωση ενός πολιτικού συστήματος με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Έχουμε μία νεοσυντηρητική κυβέρνηση με υπερδεξιούς υπουργούς που είχαν καταθέσει απόψεις αμφισβήτησης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έχει ως δόγμα το νόμος και τάξη.

«Αστείο στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας το δόγμα νόμος και τάξη» είπε ακόμη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί ένα αντιπερισπασμό απέναντι στην αδυναμία διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος.

Η κυβέρνηση θέλει να θρέψει ένα κοινό ακραίων μέσα από ένα δόγμα νόμου και τάξης. Η σημερινή κυβέρνηση ευθύνεται με την καλή έννοια για την μαζική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Δεν είναι ευχάριστη εικόνα τα ΜΑΤ στην πλατεία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε σημαντικές επιτυχίες ενάντια στο λαθρεμπόριο και τα ναρκωτικά. Επικοινωνιακού χαρακτήρα οι έφοδοι της αστυνομίας στα Εξάρχεια. Φτηνό να επιχειρείται ψηφοφορία πάνω σε αυτά τα ζητήματα υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Για deals με τους τραπεζίτες πίσω από τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας 

Σε ερώτηση για τους ποινικούς κώδικες και τις μολότοφ ο κ. Τσίπρας απάντησε πως αλλάζουν τους κώδικες για να κάνουν deals με τους επιχειρηματίες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου, αυτή είναι η πραγματική πρόθεση και όχι οι μολότοφ.

Είναι γελοία η παρέμβαση για τη μολότοφ, θέλουν να αθωώνουν τους μπαχαλάκηδες των λευκών κολάρων. Όλα γίνονται για την επικοινωνία τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Έχουν εκτραχυνθεί οι τράπεζες να επιβάλλουν υπερβολικές χρεώσεις για τις συναλλαγές των πολιτών. Ανεστάλλησαν προς το παρόν αλλά δεν πήραν πίσω τις έξτρα χρεώσεις. 

Για Ρουβίκωνα

Οτιδήποτε είνει έκνομο είναι καταδικαστέο ξεκαθάρισε ο πρώην πρωθυπουργός αναρωτώμενος σκωπτικά αν «υπάρχει ακόμη ο Ρουβίκωνας» υπενθυμίζοντας τι έλεγε η ΝΔ προεκλογικά

Για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι "μόνο η Ελλάδα και η Ουγγαρία έχουν κάνει κάτι τέτοιο. Η κ. Θάνου ήταν δραστήρια με το μονοπώλιο του Τύπου. Για χάρη του συγκεκριμένου επιχειρηματία ήταν εντολή της κυβέρνησης να αλλάξει η κ. Θάνου για να σταματήσει η έρευνα για το μονοπώλιο του Τύπου".

Θαλασσοδάνεια

Δανεικά και αγύριστα τα θαλασσοδάνεια χαρακτήρισε της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ 

πηγή: thetoc.gr