Ρουβίκωνας κατά Χρυσοχοΐδη: Αιτία πολέμου οι εκκενώσεις καταλήψεων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 10:16 Ρουβίκωνας κατά Χρυσοχοΐδη: Αιτία πολέμου οι εκκενώσεις καταλήψεων

Ως "αιτία πολέμου" χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις καταλήψεις ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα με ανάρτησή του στο Facebook. 

Το συγκεκριμένο μέλος της αναρχικής συλλογικότητας ανέβασε και μία εικόνα από την κατάληψη του Βοξ που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αραχώβης και Θεμιστοκλέους, στην πλατεία Εξαρχείων, με ένα πανό με το σύνθημα «Ούτε βήμα πίσω».

Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης την Τετάρτη έδωσε τελεσίγραφο 15 ημερών για την εκκένωση όλων των καταλήψεων σε Αττική και επαρχία, ενώ αναφερόμενος στους αιτούντες άσυλο που διαμένουν στα υπό κατάληψη κτίρια, ζήτησε να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας.

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.
Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

«Τέλος του χρόνου, όλες οι καταλήψεις θα είναι άδειες» τονίζουν εμφατικά κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση