Ειρήνη Αγαπηδάκη: Εθνική Συντονίστρια για τα προσφυγόπουλα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 21:15 Ειρήνη Αγαπηδάκη: Εθνική Συντονίστρια για τα προσφυγόπουλα

Την Ειρήνη Αγαπηδάκη επέλεξε να τοποθετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη θέση της Εθνικής Συντονίστριας για το σχέδιο για τα προφυγόπουλα.

Την Ειρήνη Αγαπηδάκη επέλεξε να τοποθετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη θέση της Εθνικής Συντονίστριας για το σχέδιο για τα προφυγόπουλα. 

Η κ. Αγαπηδάκη είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο γνωστικό αντικείμενο της «Προαγωγής και Αγωγής Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Γνωστή και στο Facebook

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι επίσης γνωστή στην κοινότητα του Facebook, λόγω των αναρτήσεών της, κυρίως για θέματα και προβληματισμούς που δημιουργήθηκαν ή αναδείχθηκαν μέσα στην κρίση.

Το 2007 κυκλοφόρησε και βιβλίο με τίτλο «100 + 1 Ιστορίες της Κρίσης», με πρόλογο του Απόστολου Δοξιάδη από τις εκδόσεις Επίκεντρο, το οποίο βιβλίο της περιλαμβάνει μια επιλογή από τα άρθρα που την έκαναν γνωστή. 

Σημειώνεται ότι στο πλευρό της Ειρήνης Αγαπηδάκη ως Εθνικής Συντονίστριας θα βρίσκεται και ο Απόστολος Δοξιάδης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση