Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα… όπλα ο ΣΥΡΙΖΑ! «Ο Μητσοτάκης μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε «πάρκινγκ» κουμπάρων – Να διώξει τον Κικίλια»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 09:20 Στα… όπλα ο ΣΥΡΙΖΑ! «Ο Μητσοτάκης μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε «πάρκινγκ» κουμπάρων – Να διώξει τον Κικίλια»

Φιάσκο χαρακτηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την τοποθέτηση των 111 διοικητών των νοσοκομείων της χώρας από την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθώς όπως υποστηρίζουν, ώρα με την ώρα αποδομείται όλο και περισσότερο το αφήγημα περί αριστείας και αξιοκρατίας επάνω στο οποίο επένδυσε η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ζητά την παραίτηση του υπουργού Υγείας και την ανάκληση της λίστας των 111 διοικητών των νοσοκομείων προκειμένου οι τοποθετήσεις αυτές να γίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια.

«Μιας και ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε επί λέξει πως δεν πρόκειται να ανεχτεί «στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο δημόσιο», περιμένουμε να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας για το όργιο ρουσφετιών και να ακυρώσει τους προκλητικούς αυτούς διορισμούς» τόνιζαν  κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η παραίτηση του 80χρονου Κώστα Πατέρα από την διοίκηση του νοσοκομείου της Καρδίτσας ήρθε μετά από την κοινωνική κατακραυγή που υπήρξε ακόμα και από ψηφοφόρους της ΝΔ, επισημαίνουν, ωστόσο, ότι η παραίτηση δεν έλυσε το πρόβλημα καθώς η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την ρουσφετολογική τακτική που ακολουθεί.

«Ο πρωθυπουργός μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε «πάρκινγκ» κουμπάρων, συγγενών και αποτυχημένων πολιτευτών της Ν.Δ., τους οποίους έχρισε διοικητές νοσοκομείων. Δεν ξέρουμε ποιά περίπτωση είναι πιο εξοργιστική» αναφέρουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτή του βουλευτή Καστοριάς που ομολογεί σε συνέντευξη πως ο νεοδιορισθείς διοικητής είναι ρουσφέτι του;

Ο 80χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας που μας ενημέρωνε πως προτιμά τον μισθό του διοικητή από τη σύνταξή του και πως του είχε τάξει τη θέση ο ίδιος ο Κυριάκος  Μητσοτάκης;

‘Η οι Πρόεδροι ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας που διορίστηκαν διοικητές σε… Άρτα και Πρέβεζα και αναγκάζονται να πληρώνουν και οδοιπορικά οι άνθρωποι;», συμπληρώνουν.

Οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαιναν ακόμα ότι οι επιλογές των νέων διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία καθιστούν προφανές ότι «δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα για μια στοιχειωδώς αξιοκρατική επιλογή. Διότι διορίστηκαν  απόστρατοι αξιωματικοί, αποτυχημένοι πολιτευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ, στην πλειοψηφία τους χωρίς προσόντα, άσχετοι με το χώρο της υγείας και της δημόσιας διοίκησης. Θα μπορούσαμε να διακωμωδήσουμε τις συγκεκριμένες επιλογές αν δεν γνωρίζαμε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση του ΕΣΥ, πράγμα που, αν συμβεί, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολούνται με τον τομέα της Υγείας ανέφεραν  χαρακτηριστικά ότι οι επιλογές αυτές δεν είναι τυχαίες και δεν έγιναν εκ παραδρομής, και πρόσθεταν: «Αντίθετα, συνιστούν συνειδητή επιλογή του κ. Μητσοτάκη και του Υπουργού Υγείας: Βολεύουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Φτιάχνουμε το επιτελικό, κομματικό μας κράτος. Γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας την αξιοκρατία. Απογοητεύουμε τους νέους ανθρώπους με τα αυξημένα προσόντα, που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Απαξιώνουμε τις δημόσιες δομές υγείας και ανοίγουμε το δρόμο στον ιδιωτικό τομέα».

πηγή: newsit.gr