Ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα - Η επίσημη ανακοίνωση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 09:34 Ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα - Η επίσημη ανακοίνωση

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν τις 9.30 το πρωί στην περιοχή των Κυθήρων. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 5,8 Ρίχτερ, ωστόσο η επίσημη ενημέρωση ανέβασε το μέγεθος στα 6,1 Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή από τη Στερεά μέχρι και την Κρήτη.

Η επίσημη ανακοίνωση:

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 09:23 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6.1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. ν. της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. ν. των Αντικυθήρων.

Μέχρι στιγμής στην πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλου που μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο σεισμός δεν σχετίζεται με τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία.

Το ίδιο υποστήριξε και ο Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος είπε στον ΣΚΑΙ ότι οι σεισμοί αυτού του είδους συνήθως δεν έχουν πλούσια μετασεισμική ακολουθία, ενώ η περιοχή αυτή θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερο μέγεθος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ από την Κρήτη, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές στην πυροσβεστική για ζημιές ή αιτήματα για βοήθεια.

 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση