Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμός: Οι κάτοικοι των Χανίων βγήκαν στους δρόμους - έκλεισαν σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 11:29 Σεισμός: Οι κάτοικοι των Χανίων βγήκαν στους δρόμους - έκλεισαν σχολεία

Φόβος κυριάρχησε στην πόλη των Χανίων λόγω του ισχυρού σεισμού των έξι Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης και ταρακούνησε όλο το νομό. 

Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους από όπου και εάν βρίσκονταν.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από σχολεία των Χανίων, όπου οι μαθητές μετά τον σεισμό βγήκαν αμέως στο προαύλιο.

Οι υπηρεσίες έχουν τεθεί επί ποδός προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν συμβεί ζημιές, σε ποιες περιοχές και ποιο το μέγεθος τους.

Κλειστά σχολεία στα Χανιά

Στην Κίσσαμο Χανίων, έπεσαν σοβάδες στα κτήρια που στεγάζονται το ΕΠΑΛ και ΓΕΛ και για προληπτικούς λόγους  με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου κ. Μυλωνάκη, έκλεισαν τα σχολεία του δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο Δήμαρχος Κισσάμου, Γεώργιος Μυλωνάκης, αποφάσισε την εκκένωση σήμερα, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κισσάμου, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1099/2019 απόφασή του, για προληπτικούς λόγους, προς αποφυγή πανικού σε γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς και για περίπτωση επικείμενων μετασεισμών".

Αναλυτικότερα,  στα σχολεία του Ηρακλείου, αλλά και των Χανίων, οι μαθητές βγήκαν προληπτικά έξω από τις αίθουσες, παραμένοντας στις αυλές και εφαρμόζοντας με τον τρόπο αυτό, το πρωτόκολλο για τους σεισμούς.

Σε κάθε περίπτωση η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα."

Φωτό: Zarpanews.gr, neakriti.gr