Σταϊκούρας: "Πάταξη φοροδιαφυγής 2 δισ. με τις υποχρεωτικές e-συναλλαγές"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 19:25 Σταϊκούρας: "Πάταξη φοροδιαφυγής 2 δισ. με τις υποχρεωτικές e-συναλλαγές"

Ποσό  δυο δις ευρώ που δεν έχει φορολογηθεί ποτέ εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι θα αποκαλύψει  το μέτρο των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ο κ. Χρήστος Σταίκούρας επικαλέστηκε στοιχεία της ΑΑΔΕ και των ελληνικών τραπεζών για να επισημάνει ότι «με την εφαρμογή του μέτρου που καθιστά υποχρεωτικές τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο 30% του πραγματικού εισοδήματος αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,1 δις ευρώ ο όγκος των συναλλαγών με ηλεκτρονικά μέσα. Σε αυτή την εκτίμηση δεν περιλαμβάνονται οι επιπλέον συναλλαγές που κάνουν όσοι ξεπερνούν το 30%. Επίσης, αναμένουμε να εκδοθούν αποδείξεις 2,05 δις ευρώ που πριν δεν θα εκδίδονταν».

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η εμφάνιση συναλλαγών που με το παλιό καθεστώς θα γίνονταν χωρίς παραστατικά θα φέρει αύξηση των εσόδων ΦΠΑ κατά 389 εκατ ευρώ και επιπλέον 168 εκατ ευρώ μέσω τις αύξησης των εσόδων και εξόδων των επιχειρήσεων.

Σημείωσε ότι τις εκτιμήσεις του τις υιοθετούν κσι οι Θεσμοί. 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση