Συνέδριο ΝΔ: Ο Λόπεζ καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 12:59 Συνέδριο ΝΔ: Ο Λόπεζ καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα

Επίσημα καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντόνιο Λόπεζ, από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Λόπεζ έκανε λόγο για αυθαίρετες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ αμέσως μετά την ομιλία του, ο Αντόνιο Λόπεζ είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φωτογραφία: InTime

“Φίλες και φίλοι, δεν είμαστε λαϊκιστές. Αυτό κάνει την αποστολή μας πιο δύσκολη, αλλά κάνει και τις νίκες μας πιο ανταποδοτικές. Κάποιοι θα μας χαρακτηρίσουν ως βαρετούς και ανάξιους πρωτοσέλιδων. Ας είναι. Εμείς θα συνεχίσουμε την αποστολή μας, να υπερασπιζόμαστε την δημοκρατία, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, στην Ευρώπη και παραπέρα. Θα καταγγέλλουμε την δίωξη της ελευθερίας του Τύπου όπου και αν συμβαίνει. Και θα σταθούμε δίπλα στην Κύπρο, στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, με όλη την οικογένεια του ΕΛΚ. Θα συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, που υποβαθμίζουν και τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Θεωρούμε ακόμα ως αυθαίρετες, παράνομες και μη αποδεκτές τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου του παράνομου Μνημονίου Συνεργασίας με την Λιβύη αλλά και την ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας στον ΟΗΕ με συντεταγμένες μονομερώς ορισμένες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στις θαλάσσιες αυτές ζώνες”, είπε χαρακτηριστικά.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση