Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μανιαδάκης εμπλέκει την Τουλουπάκη στη σκευωρία για Novartis

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 23:33 Ο Μανιαδάκης εμπλέκει την Τουλουπάκη στη σκευωρία για Novartis

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε στιχομυθία που είχε μαζί της

O Νίκος Μανιαδάκης φέρεται να ενέπλεξε την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην σκευωρία. 

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε στιχομυθία που είχε μαζί της. Σύμφωνα με τα όσα είπε, η εισαγγελέας του είπε ότι έχουν μπλέξει μαζί του διότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες που ήταν στο διπλανό δωμάτιο έχουν καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του.

Εκείνος τότε ισχυρίστηκε ότι της απάντησε ότι δεν θα έπρεπε να πιστεύει ψευδομάρτυρες που δεν γνωρίζουν ούτε το όνομα της συζύγου του. Τότε εκείνη φέρεται να απάντησε ότι δεν τον πιστεύει επειδή εξακολουθεί να καλύπτει πολιτικούς.

Εντάξει για τον Στουρνάρα φέρεται να του είπε, ήταν καθηγητής σου και καταλαβαίνουμε ότι θέλεις να τον καλύψεις. Του ζήτησε να δώσει στοιχεία για τον Γεωργιάδη διαφορετικά τον απείλησε θα διαπραγματευθεί με τους ανωτέρους της για το μέλλον του.

Εκείνος απαντούσε ότι δεν ήταν λογιστής του. Επίσης οι αστυνομικοί του έλεγαν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και του έλεγαν πως ήταν ανήσυχοι και του έκαναν ασκήσεις προστασίας. Μετά του είπαν να υπογράψει πως δεν θέλει προστασία. 

Η Τουλουπάκη και το FBI

Ο Νίκος Μανιαδάκης φέρεται να επανέλαβε ότι έπεσε πάνω στον Φιλίστωρ Δεστεμπασίδη (πρώην στέλεχος της Novartis) στην Εισαγγελία Διαφθοράς και Μαρία Μαραγγέλη (πρώην στέλεχος της Novartis) στην ΓΑΔΑ.
Φέρεται να είπε ότι ήταν η εισαγγελέα Διαφθοράς Κατερίνα Τουλουπάκη που τον προέτρεψε τον Νοέμβριο του 2017 να μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων των ΗΠΑ. Του είπε επίσης ότι θα έχει και οικονομικό όφελος.
Η πρώτη συνάντηση με τους πράκτορες του FBI έγινε στο γραφείο της Τουλουπάκη.

Ο μάρτυρας φέρεται επίσης να είπε ότι δύο εβδομάδες πριν να καταθέσει σε βάρος του ο προστατευόμενος μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης το Ντοκουμέντο είχε προβλέψει την κατάθεση και είχε επισημάνει ότι αν δεν αλλάξω συμπεριφορά και δεν δώσω στοιχεία για τα πολιτικά πρόσωπα θα βρεθώ κατηγορούμενος.

Τι του έλεγαν οι εισαγγελείς για τα πολιτικά πρόσωπα

Ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για το πως γίνονταν η μεθόδευση σε βάρος των πολιτικών προσώπων.

Φέρεται να επανέλαβε ότι οι καταθέσεις του ως προστατευόμενος μάρτυρας δεν γίνονταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς αλλά σε ένα διαμέρισμα κοντά στην οδό Μιχαλακοπούλου. Εκεί πήγαινε συνοδεία γυναίκας αστυνομικού.

Ο μάρτυρας φέρεται να είπε στους βουλευτές ότι οι εισαγγελείς του έλεγαν να μην φοβάται διότι υποστήριζαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα επανεκλεγούν.

Είπε επίσης ότι τον πίεζαν συγκεκριμένα για πέντε πολιτικά πρόσωπα. Κυρίως για τον Άδωνι Γεωργιάδη, αλλα και για τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα,  Ανδρέα Λοβέρδο και Ευάγγελο Βενιζέλο.  

Φέρεται να είπε ότι του έδιναν δημοσιεύματα της εφημερίδας Ντοκουμέντο αλλά και υπουργικές αποφάσεις και του ζητούσαν να επιβεβαιώσει ότι οι υπουργικές αυτές αποφάσεις ζημίωναν το ελληνικό δημόσιο. Του έλεγαν επίσης ότι όλα είναι δεμένα και ότι μόνο χρειάζονταν την δική του επιβεβαίωση. 

Εκείνος από την πλευρά του ζητούσε να του πουν τι στοιχεία είχαν εις βάρος του.

Του είπαν ότι χρηματίζονταν από μια εταιρία που είχε η σύζυγος του και αυτό επειδή το έγραψε η Ντοκουμέντο.  Εκείνος κατάλαβε ότι η κατηγορία δεν ήταν σοβαρή καθώς δεν γνώριζαν ούτε το επίθετο της.  Την ίδια περίοδο η μάρτυρας Κελέση έλεγε πράγματα που διάβαζε στις εφημερίδες.

Στην συνέχεια η Κελέση άλλαξε κατάθεση λόγω παρέμβασης της εισαγγελέα. Ανασκεύασε τα όσα είπε για Λοβέρδο. Επειδή μάλιστα εκείνος υποδείκνυε τις αντιφάσεις των προστατευόμενων μαρτύρων άρχισαν να δυσανασχετούν και τον πίεζαν ακόμα περισσότερο για τα πολιτικά πρόσωπα.

Τι ζήτησαν οι Αμερικανοί

O Νίκος Μανιαδάκης αναφέρθηκε με πολλές λεπτομέρειες στις συναντήσεις που είχε με τους Αμερικανούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε στους βουλευτές ότι είδε τους Αμερικανούς  στη Βιέννη , αλλά αργότερα και στην Αμερική (New Jersey). 

Στην αρχή τον ενημέρωσαν ότι θα έχει οικονομικό όφελος, και του έκαναν διευκρινιστικές ερωτήσεις. 

Στην συνέχεια όμως ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν εις βάρος του στοιχεία για δωροδοκία σε πολιτικό πρόσωπα. Του είπαν μάλιστα ότι θα κατηγορηθώ με βάση το αμερικανικό δίκαιο.
Επανέλαβαν δε τα γνωστά περί της σχέσης του με τον Λοβέρδο.

Τότε όπως είπε ο Νίκος Μανιαδάκης κατάλαβε ότι δεν είχαν τίποτα εις βάρος του και ότι όλα ήταν θέατρο και ότι τα μόνο στοιχεία που είχαν ήταν οι καταθέσεις των δύο άλλων προστατευόμενων μαρτύρων.

Εκείνος πάντως επέμεινε ότι ποτέ δεν υπήρξε σύμβουλος του Ανδρέα Λοβέρδου. 
Ισχυρίστηκε επίσης ότι είπε ότι οι δύο μάρτυρες ήταν αναξιόπιστοι και εκείνοι δέχθηκαν να κάνω υπόμνημα με τις ανακρίβειες τους.

Μετά από αυτό, είπε, οι Αμερικάνοι άλλαξαν συμπεριφορά και τον ευχαρίστησαν για την συνεργασία του.
Στα τέλη Νοεμβρίου του 2018  ο Φιλήστωρ Δεστεμπασίδης που κατά τον Νίκο Μανιαδάκη είναι ο Σαράφης άλλαξε την κατάθεση του και είπε ότι ο Λοβέρδος δωροδοκήθηκε από τον καθηγητή και εκείνος κράτησε ένα 10% με 20%. 

Ο Νίκος Μανιαδάκης υπονόησε οι εικασίες Σαράφη για τις μίζες αντιστοιχούσαν σε χρήματα που ήταν ελάχιστα σε σχέση με τις απολαβές του. Φέρεται να είπε ότι τον κατηγορούν ότι πήρε 178.000 ευρώ όταν μέσα σε τρία χρόνια είχε εισόδημα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

πηγή: thetoc.gr