ΣΥΡΙΖΑ: Πετσοκομμένο το κοινωνικό μέρισμα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 13:58 ΣΥΡΙΖΑ: Πετσοκομμένο το κοινωνικό μέρισμα

Η κυβέρνηση αποκλειστικά υπεύθυνη για το πετσοκομμένο κοινωνικό μέρισμα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ευθύνη στην κυβέρνηση για το «πετσοκομμένο μέρισμα» αποδίδει η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν φτάνει που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πετσοκομμένο κοινωνικό μέρισμα που θα πάρουν, αντί για 3,5 εκατ. δικαιούχοι, μετά βίας 250.000 νοικοκυριά. Δεν φθάνει που τα αυστηρά κριτήρια που έχει βάλει αφήνουν εκτός όχι μόνο τους συνταξιούχους, αλλά και ΑΜΕΑ άνω των 24 ετών και τις περισσότερες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Τώρα, η κυβέρνηση των "αρίστων" και τα ΜΜΕ που την υποστηρίζουν ισχυρίζονται ψευδώς ότι το μέρισμα είναι κουτσουρεμένο επειδή είχε δοθεί προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εσκεμμένα συγχέουν δηλαδή τη μόνιμη 13η σύνταξη που ψήφισε και έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με το κοινωνικό μέρισμα», σημειώνει η ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «ό,τι και να σκαρφιστεί η κυβέρνηση, η αλήθεια είναι μία: Δίνει μειωμένο το κοινωνικό μέρισμα που προεκλογικά χαρακτήριζε ως "ψίχουλα", επειδή προχώρησε σε μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ για τις πολύ μεγάλες περιουσίες και χρησιμοποίησε όλον τον υπόλοιπο χώρο του 2019 -που δημιουργήθηκε χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ- για να κλείσει τρύπες του προϋπολογισμού του επόμενου έτους κάνοντας λογιστικά τρικ».

«Η κυβέρνηση παραμένει δέσμια των αποδεδειγμένα αποτυχημένων νεοφιλελεύθερων δογμάτων της και αυτό αποδεικνύεται και στο κοινωνικά ευαίσθητο ζήτημα του μερίσματος», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση