Αρειος Πάγος: Ισόβια γιατί πυρπόλισε την νεαρή σύντροφό του

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 21:10 Αρειος Πάγος: Ισόβια γιατί πυρπόλισε την νεαρή σύντροφό του

Περιέλουσε με βενζίνη και έκαψε ζωντανή την πρώην σύντροφό του όταν εκείνη αποφάσισε να μεταναστεύσει στο εξωτερικό

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στον 79χρονο άνδρα που περιέλουσε με βενζίνη και έκαψε ζωντανή την πρώην σύντροφό του όταν εκείνη αποφάσισε να μεταναστεύσει στο εξωτερικό με τον αρραβωνιαστικό της.  Η υπόθεση είχε προκαλέσει αίσθηση τόσο στην τοπική κοινωνία των Φαρσάλων όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Στις αρχές εκείνου του Φεβρουαρίου, ο δράστης πυρπόλησε τη νέα γυναίκα, αφού πρώτα την ανάγκασε να πιει πετρέλαιο. Ο άνδρας είχε καταδικαστεί ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας και ο Άρειος Πάγος επικύρωσε τώρα την απόφαση εκείνη. Ωστόσο ανέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο ως προς το ζήτημα επιδίκασης χρηματικής ικανοποίησης για ψυχική οδύνη στις πολιτικώς ενάγουσες συγγενείς.  

Πως εκτυλίχθηκε η τραγική ιστορία

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα που αντιμετώπιζε σοβαρά ενδοοικογειακά προβλήματα, διέκοψε το σχολείο το 2001, και άρχισε να εργάζεται σε ένα κατάστημα εστίασης. Σε ηλικία 16 ετών γνώρισε τον θύτη και αργότερα αποφάσισε να μετακομίσει και να μείνει μαζί του, εγκαταλείποντας τους συγγενείς της. Ο τότε 61χρονος εργαζόταν ως οδηγός.   Όπως αναφέρει η απόφαση του Αρείου Πάγου, με το πέρασμα του χρόνου, η ανήλικη «ανέπτυξε μία συμπλεγματική εξάρτηση από τον οδηγό, οικονομικής και συναισθηματικής φύσεως», ενώ εκείνος «εμφορείτο από πάθος και εμμονή για την ίδια». Το 2005 και σε ηλικία 20 ετών πλέον, γνώρισε έναν άλλον άντρα, ο οποίος ήταν τότε 36 ετών. Δύο μήνες αργότερα, αποφάσισαν να συζήσουν στο πατρικό σπίτι τού τελευταίου. Το νέο ζευγάρι αποφάσισε να αρραβωνιαστεί και ο οδηγός φέρεται να μετακόμισε κοντά στο σπίτι τους.    Η νέα γυναίκα συνέχισε να έχει επικοινωνία και επαφή με τον οδηγό, που στήριζε οικονομικά το ζευγάρι και φρόντιζε περιστασιακά για το φαγητό και το πετρέλαιο θέρμανσης. Το θύμα είχε καθημερινά, σχεδόν, τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του. Ο σύντροφος της κοπέλας την παρότρυνε να φύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και να κάνουν μία νέα αρχή.  

Την πυρπόλησε

Το πρώτο πενθήμερο του Φεβρουαρίου του 2011, και ενώ ο αρραβωνιαστικός της έλειπε, ο ηλικιωμένος και η νέα γυναίκα διαπληκτίστηκαν, με αφορμή την απόφασή της να φύγει μαζί με τον σύντροφό της στο εξωτερικό. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, σε κάποια στιγμή εκείνος άρχισε να την χτυπά με τα χέρια του, στο πρόσωπο και στο σώμα της, ενώ την έπιασε από τον λαιμό και την ανάγκασε να καταπιεί ποσότητα πετρελαίου, από το μπιτόνι που υπήρχε για τη σόμπα. Στη συνέχεια ο θύτης την περιέβρεξε με το υπόλοιπο πετρέλαιο και της έβαλε φωτιά, αφήνοντάς την να καεί μέσα στην κρεβατοκάμαρα. 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση