Νέες αποκαλύψεις: Έτσι σκότωσαν την 73χρονη οι δύο δράστες που παραδόθηκαν

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 14:30 Νέες αποκαλύψεις: Έτσι σκότωσαν την 73χρονη οι δύο δράστες που παραδόθηκαν

Το θύμα βρισκόταν μπροστά από το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο χωρίς να ανακόψει την πορεία του, την παρέσυρε περνώντας πάνω από το σώμα της.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της 73 χρονης στους Αγίους Θεοδώρους.

Οι δύο δράστες, Ρομά, 28 και 26 ετών αντίστοιχα, εμφανίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα Μεγάρων το βράδυ της Παρασκευής μαζί με τον δικηγόρο τους μετά από διαπραγματεύσεις δύο ημερών.

Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, «το Σάββατο 07-12-2019, οι δράστες είχαν μεταβεί με το αυτοκίνητο της μητέρας του 26χρονου, στους Αγίους Θεοδώρους, προκειμένου να πουλήσουν υαλοκαθαριστήρες στην τοπική λαϊκή αγορά.

Όσο βρίσκονταν στη λαϊκή αγορά, παρατήρησαν στο λαιμό της 73χρονης μια χρυσή αλυσίδα. Για το λόγο αυτό, αποφάσισαν να την ακολουθήσουν για να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία να της την αφαιρέσουν.

Έτσι, ακολούθησαν με το αυτοκίνητό τους, το ζευγάρι και στάθμευσαν έξω από το σπίτι τους.

Στη συνέχεια, ο 26χρονος συνοδηγός, φώναξε από τον δρόμο την 73χρονη και αυτή βγήκε από το σπίτι, προκειμένου να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Ξαφνικά, το θύμα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Ακούγοντάς την ο σύζυγος και ο γιος της βγήκαν από το σπίτι και είδαν στο δρόμο σταματημένο ένα αυτοκίνητο, όπου μέσα του βρισκόταν ο οδηγός, ενώ ο δεύτερος άντρας, βρισκόταν εκτός αυτού και διαπληκτιζόταν με το θύμα.

Στη θέα των συγγενών της 73χρονης, ο 26χρονος που ήταν έξω από το αυτοκίνητο, αφού επιχείρησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει την αλυσίδα με τον σταυρό από το λαιμό του θύματος, μπήκε στο προαναφερόμενο αυτοκίνητο και μαζί με τον οδηγό, πραγματοποίησαν κίνηση προς τα εμπρός.

Τη στιγμή εκείνη, το θύμα βρισκόταν μπροστά από το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο χωρίς να ανακόψει την πορεία του, την παρέσυρε περνώντας πάνω από το σώμα της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Ακολούθως, οι δράστες διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Όπως προέκυψε, ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε πρωινές ώρες της 14-12-2019 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου».

Νωρίτερα, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης επεσήμανε:

«Μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η ανθρωποκτονία της 73χρονης ημεδαπής, την 7η Δεκεμβρίου 2019, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, εξιχνιάσθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και οι δυο δράστες οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων.

Όπως διακριβώθηκε από την έρευνα δράστες της ανθρωποκτονίας είναι δύο ημεδαποί 28 και 26 ετών, οι οποίοι παραδόθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων χθες απογευματινές ώρες.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 07-12-2019, η 73χρονη ημεδαπή βρέθηκε νεκρή στο οδόστρωμα, έξω από την εξοχική της κατοικία, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκαν στη σορό εντυπώματα από ελαστικά αυτοκινήτου και επιπλέον στο έδαφος μια κομμένη αλυσίδα λαιμού.

Από το προανακριτικό υλικό που συλλέχτηκε προέκυψε ότι οι δράστες μετέβησαν και αποχώρησαν από το σημείο με αυτοκίνητο, ασημί χρώματος.

Από την πρόοδο των ερευνών, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε καταυλισμό στην περιοχή «Βλυχό» στα Μέγαρα και απεστάλη στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Παράλληλα, από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των ερευνητικών δεδομένων, που συλλέξαμε, καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε και τα στοιχεία των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και ξεκίνησαν άμεσα οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.

Απογευματινές ώρες χθες 13-12-2019, τα προαναφερόμενα άτομα εμφανίστηκαν αυθορμήτως στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους, τις οποίες περιέγραψαν με λεπτομέρειες.

Επιπλέον, οι δράστες, αναγνωρίσθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση