Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση να επενεξετάσει το θέμα της στρατιωτικής θητείας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 21:08 Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση να επενεξετάσει το θέμα της στρατιωτικής θητείας

Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως αυτό «δεν είναι ταμπού».

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει τώρα την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, δήλωσε η Ντόρα Μοπακογιάννη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση με θέμα: «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις».

«Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη, δεν πρέπει να επιτρέψουν στην Τουρκία την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, που είναι η πολιτική που μέχρι τώρα επιτυχώς ακολουθεί η Άγκυρα ως μέσο εκβιασμού της Ευρώπης». ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της στρατιωτικής θητείας. Το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει υποχρεωτική θητεία στα 18. Η επιμήκυνση της θητείας ιδιαίτερα στον στρατό ξηράς, αλλά και στα άλλα όπλα, δεν μπορεί να είναι ταμπού. Είναι μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξουμε, με θάρρος και χωρίς φόβο για πολιτικό κόστος».

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής ΝΔ, πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο Παύλος Αποστολίδης, Πρέσβης ε.τ. και ο Γιώργος Σαββαΐδης, Πρέσβης ε.τ., πρώην Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΞ.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση