Χρυσοχοΐδης: Άμεσα στη Βουλή ν/σ για πορείες και διαδηλώσεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 18:18 Χρυσοχοΐδης: Άμεσα στη Βουλή ν/σ για πορείες και διαδηλώσεις

Με αφορμή το σημερινό μποτιλιάρισμα λόγω ΜΕΤΡΟ δήλωσε ότι θα έρθει άμεσα νομοσχέδιο για τις κινητοποιήσεις.

Στην διαβεβαίωση ότι θα μπει φρένο στις ροές μεταναστών από τα χερσαία σύνορα μας, ειδικά από τον Έβρο που το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη αύξηση, προχώρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης από τη Βουλή, ενώ και με αφορμή το σημερινό μποτιλιάρισμα λόγω ΜΕΤΡΟ δήλωσε ότι θα έρθει άμεσα νομοσχέδιο για τις κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας για τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Συντονιστή για το μεταναστευτικό επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν στην Ελλάδα μόνο όσοι μετανάστες και πρόσφυγες δικαιούνται άσυλο. «Οι υπόλοιποι θα φύγουν» είπε και με αφορμή την επίσκεψη του Αλκιβιάδη Στεφανή στον Έβρο, ενημέρωσε ότι «σε λίγο ο Έβρος θα είναι κλειστός και απόλυτα ασφαλής».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης μίλησε για όλα τα ζητήματα του υπουργείου του. Οι θέσεις του προκάλεσαν την παρέμβαση του Νίκου Βούτση, όμως ο υπουργός ήταν πολύ αυστηρός στην απάντηση του.

Για τις πορείες και τις κινητοποιήσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι μετακινήσεις στις πόλεις, επανέλαβε ότι θα έρθει σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο που θα ορίζει τα των συναθροίσεων.  «Οι δρόμοι της Αθήνας και των άλλων πόλεων θα σταματήσουν να κλείνουν απροειδοποίητα» διαβεβαίωσε.

Έτερο νομοσχέδιο, προανήγγειλε και για τη βία στα γήπεδα ώστε να σταματήσουν οι κερκίδες να είναι άβατα του υποκόσμου.  

Ο κ. Χρυσοχοίδης αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα στο υπουργείο για την πάταξη της εγκληματικότητας και την ασφάλεια στους δρόμους.

«Οι δημόσιοι χώροι καθαρίζουν, τα άβατα σπάνε, είμαστε στην αρχή μέχρι να καθαρίσουμε τις πόλεις και να περπατάμε άφοβα» τόνισε, ενώ για τα Εξάρχεια είπε ότι έχουν σταματήσει να είναι άβατο «Είμαστε πάνω από τα μισά του δρόμου».

Υπενθύμισε ότι τόσο η επέτειος του Πολυτεχνείου όσο και του Γρηγορόπουλου έγιναν χωρίς να ματώσει η πόλη και να γίνουν επεισόδια.​

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση