Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση Pulse: 54% ΝΑΙ στην κυβέρνηση για την Ασφάλεια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 23:49 Δημοσκόπηση Pulse: 54% ΝΑΙ στην κυβέρνηση για την Ασφάλεια

Οι πολίτες εγκρίνουν τις κινήσεις της ΕΛΑΣ - Ανησυχούν για τα Ελληνοτουρκικά

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τη δημοσκόπηση που παρουσίασε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Την αποδοχή από τους πολίτες έχουν οι ενέργειες της κυβέρνησης στον τομέα της Ασφάλειας, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Pulse για την τηλεόραση του Σκάι. Συνολικά το 54% των ερωτηθέντων απαντά ότι οι κυβερνητικές ενέργειες κινούνται προς τη σωστή ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση: Το ποσοστό αυτό φτάνει το 58% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν την ίδια απάντηση σε ποσοστό 20%. Να σημειώσουμε εδώ ότι η έρευνα δεν καλύπτει χρονικά τα τελευταία γεγονότα στο Κουκάκι.

Πιό συγκεκριμένα

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης για την ασφάλεια και τη νομιμότητα το 54% συνολικά πιστεύουν ότι κινούνται σίγουρα (29%) προς τη σωστή κατεύθυνση ή μάλλον στη σωστή κατεύθυνση (25%), το 35% συνολικά μάλλον σε λανθασμένη (17%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση(18%), ενώ το 11% δηλώνουν δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ. 

Τι λένε οι οπαδοί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Συνολικά το 82% όσων ψήφισαν δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις για την ασφάλεια είναι σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση (58%), ενώ το 24% μάλλον σε σωστή κατεύθυνση, το 11% των ερωτώμενων συνολικά μάλλον σε λανθασμένη (6%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (5%), ενώ το 7% δηλώνει δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ. 

Το 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις για την ασφάλεια είναι σίγουρα σε σωστή (3%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (17%), το 64% συνολικά ότι είναι μάλλον σε λανθασμένη (28%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (36%), ενώ 16% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. Αυτό έχει τη σημασία του με δεδομένη την μετωπική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη.
Συνολικά το 85% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (37%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (48%), ενώ το 9% συνολικά δηλώνουν ότι είναι μάλλον σε λανθασμένη (6%) ή σίγουρα σε λανθασμένη (3%) κατεύθυνση. 6% απαντά δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ. 

Το 85% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (37%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (48%), ενώ το 9% συνολικά δηλώνουν ότι είναι μάλλον σε λανθασμένη (6%) ή σίγουρα σε λανθασμένη (3%) κατεύθυνση. 6% απαντά δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ. 

Ανησυχία για τα Ελληνοτουρκικά

Συνολικά το 61% των ερωτώμενων ανησυχεί (33%) πολύ ή αρκετά (28%) από τις αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις, το 18% μέτρια, ενώ συνολικά το 15% λίγο (8%) ή ελάχιστα έως καθόλου (7%). Το 6% απαντά δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

Το 54% του συνόλου των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά κινούνται σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (19%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (35%), ενώ το 34% συνολικά απαντούν ότι οι αποφάσεις κινούνται μάλλον σε λανθασμένη (20%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (14%), ενώ το 12% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. Προφανώς, οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας και το μπαράζ δηλώσεων του Ερντογάν έχουν θορυβήσει τους πολίτες.

Οι ψηφοφόροι ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ για τα ελληνοτουρκικά

Το 68% των εκλογέων της ΝΔ δηλώνουν πολύ (34%) έως αρκετά (34%) ανήσυχοι από τις τουρκικές προκλήσεις, 20% δηλώνουν μέτρια ανήσυχοι, συνολικά το 8% δηλώνουν λίγο (3%) ή ελάχιστα έως καθόλου ανήσυχοι (5%), ενώ 4% των ερωτώμενων δηλώνουν δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

Το 53% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πολύ (30%) έως αρκετά (23%) ανήσυχοι από τις προκλήσεις της Άγκυρας, 22% μέτρια ανήσυχοι, το 18% συνολικά δηλώνουν λίγο (12%) ή ελάχιστα έως καθόλου ανήσυχοι (6%) ενώ 7% των ερωτηθέντων δηλώνουν δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

Όσον αφορά τους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής, το 75% συνολικά των ψηφοφόρων δηλώνουν πολύ (44%) έως αρκετά (31%) ανήσυχοι, το 14% μέτρια ανήσυχοι, ενώ 8% συνολικά λίγο (2%) ή ελάχιστα έως καθόλου ανήσυχοι (6%). Το 3% δηλώνουν δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

Παράλληλα, συνολικά το 81% των εκλογέων της ΝΔ δηλώνουν ότι οι αποφάσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα είναι σίγουρα σε σωστή (42%) ή μάλλον σε σωστή (39%) κατεύθυνση, συνολικά το 13% μάλλον σε λανθασμένη (9%) ή σίγουρα σε λανθασμένη (4%) κατεύθυνση, ενώ 6% απαντά δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ. 

Από πλευράς ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά το 28% δηλώνει ότι οι αποφάσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά σίγουρα σωστή (5%) ή μάλλον σε σωστή (23%) κατεύθυνση, το 54% μάλλον σε λανθασμένη (34%) ή σίγουρα σε λανθασμένη (20%) κατεύθυνση, ενώ το 18% δηλώνει δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ. 

Το 75% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής δηλώνουν ότι κυβερνητικές ενέργειες στα ελληνοτουρκικά είναι σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (17%), ενώ το 58% αναφέρουν μάλλον σε σωστή. Συνολικά 20% των ερωτώμενων δηλώνουν ότι είναι μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση (13%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (7%). 5% δηλώνουν δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

πηγή: thetoc.gr