Καβάλα: Βρέθηκαν τα 4,2 εκατoμμύρια ευρώ από τη σκηνοθετημένη ληστεία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 20:39 Καβάλα: Βρέθηκαν τα 4,2 εκατoμμύρια ευρώ από τη σκηνοθετημένη ληστεία

Σαν κινηματογραφική ταινία είναι όλα όσα εξελίσσονται από την Πέμπτη στα Αμισιανά Καβάλας. 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της έρευνας που ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης η αστυνομία για την σκηνοθετημένη απαγωγή και λεία 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, στην Καβάλα

Η αστυνομία έκανε έρευνα σε αντιπροσωπεία-συνεργείο αυτοκινήτων στα Αμισιανά, καθώς μετά την εύρεση ενός στρατιωτικού σάκου τύπου «λουκάνικο» με περίπου 500 (ή, κατά άλλους, 600) χιλιάδες ευρώ σε καταπακτή εντός του χώρου του συνεργείου, εντοπίστηκαν σύμφωνα με το Kavala Portal, και άλλοι σάκοι, οι οποίοι περιείχαν συνολικά το ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι φαίνεται πως κλείνει ο κύκλος της αναζήτησης των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ που κλάπηκαν από το χρηματοκιβώτιο εταιρείας security με έδρα τον Αμυγδαλεώνα τον περασμένο Ιανουάριο.

Και κλείνει με την διαπίστωση πως η ιστορία που είχε κυκλοφορήσει εκείνη την περίοδο από την διεύθυνση της εν λόγω εταιρείας (σύμφωνα με το οποίο 2 δράστες, οι οποίοι φορούσαν μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου, περίμεναν έξω από το σπίτι του τον διευθυντή της εταιρείας, χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα την υποτιθέμενη απαγωγή της μικρής του κόρης, και τον ανάγκασαν να μεταβεί στα γραφεία της εταιρείας και να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που περιείχε 4,2 εκ. €) δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα σενάριο μιας καλά σκηνοθετημένης ληστείας!

Ήδη έχουν συλληφθεί τόσο ο διευθυντής της εταιρείας security όσο και αμφότεροι οι ιδιοκτήτες της αντιπροσωπείας (πατέρας και γιος) οι οποίοι έχουν ομολογήσει ότι σκηνοθέτησαν το όλο σκηνικό και διέπραξαν αυτή την ληστεία-μαμούθ. Οι 3 συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Δευτέρα στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες (που δεν έχουν, όμως, επιβεβαιωθεί), οι δράστες φαίνεται πως αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα λόγω χρεών.

Τι έχει συμβεί τις προηγούμενες μέρες και πως έφτασαν στην εξιχνίαση

Η ληστεία και η σκηνοθετημένη απαγωγή έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα, όταν καταγγέλθηκε ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου είπαν σε πρώην διευθυντή εταιρείας σεκιούριτι ότι έχουν απαγάγει το παιδί του και θέλουν λύτρα να το απελευθερώσουν.

Η υπόθεση διήρκησε αρκετούς μήνες με την αστυνομία να μην σταματά την έρευνα.

Αν και αρχικά η υπόθεση φαινόταν να έχει πολλά κενά καθώς για παράδειγμα ο 43χρονος διευθυντής της εταιρείας δεν είχε διευκρινίσει αν οι δράστες που του είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του ήταν δύο ή τρεις. 

Επίσης οι Αρχές έψαχναν τον λόγο που άρπαξαν 4.200.000 ευρώ όταν εκείνος τους άνοιξε το κεντρικό χρηματοκιβώτιο πιστεύοντας ότι κρατούν όμηρο την 5χρονη κόρη του, αλλά άφησαν πίσω τους 100.000 ευρώ.

Μάλιστα τα ερωτήματα που προέκυπταν ήταν ακόμη περισσότερα κατά την διάρκεια της έρευνας αφού καταλάβαιναν πως υπήρχαν αρκετές αντιφάσεις. 

Τελικά έφτασαν στην άκρη του νήματος συλλαμβάνοντας τρία άτομα και τελικά βρήκαν και τα κρυμμένα χρήματα. 

Συλληφθέντες φέρονται να είναι ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων, ο γιος του και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι από την οποία αρπάχθηκαν τα χρήματα. 

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: kavalanews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση