Τι απαντά η ΕΛΑΣ για τον εξευτελισμό γυναίκας στο ΑΤ Ομόνοιας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 11:42 Τι απαντά η ΕΛΑΣ για τον εξευτελισμό γυναίκας στο ΑΤ Ομόνοιας

Σοκ προκαλεί το βίντεο που έφερε στο φως η εφημερίδα Documento και το οποίο εμφανίζει αστυνομικούς να βρέχουν με μάνικα μία γυναίκα έξω από το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, στα μέσα Οκτωβρίου. 

Το επίμαχο βίντεο προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος στην Ομόνοια και δείχνει αξιωματικό να καταβρέχει με νερό από μάνικα, μια γυναίκα που διακρίνεται να περνά έξω από τον περίβολο.

Στην απάντησή της η ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει επί της ουσίας το περιστατικό, απαντώντας πως οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί έχουν ήδη συλληφθεί.  

Με σημερινό δελτίο τύπου η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων «ολοκληρώνει τη διερεύνηση» και έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.    

Τι απαντά η ΕΛΑΣ 

Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση