Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καβάλα: «Εγώ σχεδίασα τη ληστεία μαμούθ αλλά έχω μετανιώσει»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 18:30 Καβάλα: «Εγώ σχεδίασα τη ληστεία μαμούθ αλλά έχω μετανιώσει»

Ακόμα ψάχνουν τις 800.000 ευρώ που λείπουν από την ληστεία - μαμούθ στην Καβάλα. Ομολόγησαν οι δυο από τους τρεις. «Δεν ξόδεψα δεκάρα», φέρεται να είπε ο πρώην διευθυντής της εταιρείας security.

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 3 κατηγορούμενων στη γνωστή υπόθεση της σκηνοθετημένης ληστείας των 4,2 εκ ευρώ από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας σεκιούριτι στην Καβάλα. Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι- σύμφωνα με πληροφορίες- ομολόγησαν και ζήτησαν συγνώμη ενώ ο τρίτος (και ο νεαρότερος) αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στα γεγονότα.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο 44χρονος πρώην διευθυντής της εταιρείας security που φέρεται να είναι και ο εγκέφαλος της σκηνοθετημένης ληστείας παραδέχθηκε πως ο ίδιος σχεδίασε την ληστεία αλλά ότι εκείνος δεν ξόδεψε δεκάρα από αυτά. Μάλιστα, είπε ότι δεν γνωρίζει που βρίσκονται οι 800.000 ευρώ που δεν έχουν βρεθεί.

«Εγώ πάντως δεν τα ξόδεψα», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια. Φέρεται να είπε ακόμα: «Είμαι μετανιωμένος για το μεγάλο λάθος που έκανα και ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου και από τους συναδέλφους μου. Τα λεφτά θα τα μοιραζόμασταν μισά – μισά με τον 64χρονο. Ο γιος του δεν είχε καμία σχέση».

Πως αποκαλύφθηκε η υπόθεση με την σκηνοθετημένη ληστεία – μαμούθ

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας από την συνολική υπεξαίρεση των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ δεν βρέθηκαν οι 800.000 ευρώ. Δύο είναι τα πιθανότερα ενδεχόμενα, ή να τα έχουν κάπου κρυμμένα οι δράστες ή να τα έχουν ξοδέψει.

Η άκρη του νήματος για την υπόθεση πάντως, ήταν ο εντοπισμός χαρτονομισμάτων ο σειριακός αριθμός των οποίων είχε καταγραφεί ότι ήταν στα κλεμμένα. Οι δράστες είχαν συγκρατηθεί και δεν ξόδευαν έως τώρα από τα κλεμμένα, προσπαθώντας να αποφύγουν ακριβώς αυτό: Να ακολουθήσει η αστυνομία… τα λεφτά. Η αστυνομική επιχείρηση, πάντως, επισπεύσθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων είχε αγοράσει εισιτήριο για το εξωτερικό.

Τα χρήματα από τη σκηνοθετημένη ληστεία – “μαμούθ” βρέθηκαν μετά από επιχείρηση που έκανε η ΕΛΑΣ με μπουλντόζες στον περίβολο συνεργείου ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων: Εκεί εντοπίσθηκαν τα 3,4 εκατ. ευρώ.

Η ληστεία και η σκηνοθετημένη απαγωγή έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα, όταν καταγγέλθηκε ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου είπαν σε πρώην διευθυντή εταιρείας σεκιούριτι ότι έχουν απαγάγει το παιδί του και θέλουν λύτρα να το απελευθερώσουν.

πηγή: Kavalanews.gr