«Μποναμάς» για χιλιάδες επιχειρήσεις: Νέα «ξεφουσκωμένα» εκκαθαριστικά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019 15:33 «Μποναμάς» για χιλιάδες επιχειρήσεις: Νέα «ξεφουσκωμένα» εκκαθαριστικά

Μπορούν ήδη να τα δουν με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα Taxis

Τα «ξεφουσκωμένα» εκκαθαριστικά τους μπορούν ήδη να δουν με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα Taxis οι εκπρόσωποι δεκάδων χιλιάδων κερδοφόρων επιχειρήσεων.

Εν μέσω αργιών η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ολοκλήρωσε τον επανυπολογισμό του φόρου του 2019 για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη ότι το τελικό ποσό της εκκαθάρισης θα πρέπει να υπολογιστεί με συντελεστή υπολογισμού προκαταβολής 95% και όχι 100% που χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη εκκαθάριση τον Ιούλιο.

Το επόμενο βήμα –θα γίνει από αύριο- είναι ο συμψηφισμός του ποσού επιστροφής φόρου που έχει προκύψει με άλλες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων. Και είναι ουκ ολίγες διότι μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να πληρωθεί η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, η προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ των επιχειρήσεων αλλά και ο ΦΠΑ για όσες εταιρείες τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Αν οι επιχειρήσεις έχουν ήδη εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους, τα χρήματα θα επιστραφούν.

Η νέα εκκαθάριση έγινε για όλες τις επιχειρήσεις που υπέβαλαν φορολογική δήλωση το καλοκαίρι (αρχική ή εκπρόθεσμη) με εξαίρεση αυτές που εκμεταλλεύτηκαν την πρόβλεψη του νόμου για χρήση μειωμένου συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής (50% αντί για 100%). 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση